ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καράογλου: «Το ΥΜΑΘ να γίνει αναπτυξιακό στρατηγείο της Β.Ελλάδας»

Καράογλου: «Το ΥΜΑΘ να γίνει αναπτυξιακό στρατηγείο της Β.Ελλάδας»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καραόγλου

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο νέος Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καραόγλου, και μίλησε για τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, τις αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ αλλά και την 8η εκλογή του ως βουλευτής στην Β Θεσσαλονίκης.


Μεταξύ άλλων όσα είπε:


Για τη νέα κυβέρνηση: «Ο Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους πως ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς πολλά πράγματα και δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Την Πέμπτη θα γίνει η τελετή παράδοση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ξεκινάμε δουλειά, υπάρχει όρεξη και ενθουσιασμός και θέλω να ελπίζω πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του».

 

Για τις αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ: «Δεν μου αρκεί να υπάρχει μόνο το Υπουργείο, πρέπει να είναι το αναπτυξιακό στρατηγείο της Βόρειας Ελλάδας. Στη διάρκεια της θητείας μου έκανε μεγάλη προσπάθεια και είχα πάρει πολλές αρμοδιότητες, μεταξύ αυτών ήταν το ΥΜΑΘ να γίνει αυτοτελής οργανισμός που υποδεχόταν τα αναπτυξιακά έργα. Ηταν σημαντικό τότε, έχει παραμείνει από τότε, δεν την αξιοποίησε όσο έπρεπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα έπρεπε να συνδυαστεί και με το φορολογικό όταν έχουμε δύο γείτονες (σ.σ. Σκόπια-Βουλγαρία) που έχουν πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή. Ο κ.Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή από το 29 στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Εγώ πιστεύω πως πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ακόμη και στο 15% για να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις που έφυγαν στις γειτονικές χώρες».

 

Για την 8η εκλογή του ως βουλευτής: «Προσπαθώ να κάνω καλά τη δουλειά μου, το λειτούργημά μου, θέλω να αποδείξω πως είμαι κοντά στους πολίτες και στους φορείς, θέλω τη συνεργασία μαζί τους. Εχω μάθει να σέβομαι και να ακούω τον συνομιλητή μου».

 

X