ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καράογλου: «Θα δούμε στην πράξη τον Καμμένο»

Καράογλου: «Θα δούμε στην πράξη τον Καμμένο»

Την άποψή του για το θέμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τον Ζάεφ εξέφρασε ο κ. Καραόγλου Θεόδωρος...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Σκοπιανό θέμα. 

 

Αρχικά είπε: 

 

«Μέχρι χθες πίστευα ότι χειρότερος διαπραγματευτής στην ιστορία από τον Βαρουφάκη δεν υπάρχει, ο οποίος μας οδήγησε σε ένα τρίτο και καταστροφικό μνημόνιο. Από χθες που άκουσα την συμφωνία αυτή και διαβάζοντας μόνο όσα η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσουν, γιατί τα πλήρη κείμενα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Ο κ. Κοτζιάς τον συναγωνίζεται όμως πλέον. Εμείς είχαμε το πάνω χέρι στην διαπραγμάτευση, αλλά καταθέσαμε τα όπλα και αυτοί δεν έκαναν καθόλου πίσω.. τους δώσαμε όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα δέχθηκαν, τόσο ισχυρές ήταν οι διαπραγματεύσεις; Στα Εθνικά ζητήματα δεν κάνεις πίσω.»  

 

 Για το ποια θα είναι η αντίδραση Νέας Δημοκρατίας:

 

 «Να είναι σίγουροι όλοι ότι είναι μείζον θέμα για εμάς. Θα κινηθούμε με κάθε συνταγματικό νόμιμο τρόπο. Ο Μητσοτάκης έθεσε θέμα συνταγματικής τάξης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και σωστά το έκανε. Ο λόγος είναι ότι σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 151 βουλευτές και κυβερνούσε μόνος τότε δεν θα υπήρχε θέμα, τώρα όμως υπάρχει.. για τον λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και συγκυβερνά με άλλο κόμμα, το οποίο δεν συμφωνεί με την συμφωνία του κ. Τσίπρα. Θα δούμε στην πράξη τον κ. Καμμένο».

X