ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καραμπέρης: «Εγιναν μαγικά για να υπάρχει ο ΠΑΟΚ, επαφές με την ΠΑΕ»

Καραμπέρης: «Εγιναν μαγικά για να υπάρχει ο ΠΑΟΚ, επαφές με την ΠΑΕ»

Η απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη δίμηνη παρουσία της απερχόμενης διοίκησης

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη δίμηνη παρουσία της απερχόμενης διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ δόθηκε πριν από λίγη ώρα στο PAOK Sports Arena.

 

Ο Χρήστος Καραμπέρης ήταν αυτός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και ανέλυσε όλα τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα αλλά και της τελευταίας διετίας.

 

Επίσης μίλησε για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί και να βοηθήσει την ομάδα στην προσεχή σεζόν.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Καραμπέρης: 

 

«Φέραμε εις πέρας τα προβλήματα της ΚΑΕ στο προηγούμενο δίμηνο. Η πρώτη ενότητα έχει να κάνει με τον έλεγχο όταν μας έδωσε την εντολή ο ΑΣ. Αρχίσαμε αγώνα επιβίωσης και δημιουργίας της νέας ομάδας. Τα πράγματα ήταν δύσκολα αφού σε μία τέτοια κατάσταση το πρώτο που παίζει ρόλο είναι το οικονομικό. Έπρεπε να βρούμε λύσεις. Η Παλατάκι ΕΠΕ, η εμπορική εταιρία της ΚΑΕ και περιλαμβάνει τη σύμβαση με τη Watt+Volt και την μπουτίκ.

 

Στην μπουτίκ ενημερωθήκαμε για τα οικονομικά στοιχεία για όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Ενημερωθήκαμε και κάναμε έλεγχο για τα έσοδα από χορηγούς και τι μπορούμε να αποκομίσουμε φέτος αλλά και τα διαρκείας της περσινής χρονιάς. Είδαμε τις απαιτήσεις που υπάρχουν για την καθημερινότητα. Κάναμε ραντεβού με τη συντονιστική των συνδέσμων που για κάποιους λόγους ήταν μακριά τα τελευταία χρόνια. Θέλουν να είναι από φέτος και πάλι κοντά μας. Προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε για τις ακαδημίες που είναι υπό την επίβλεψη του κ. Σταυρόπουλου που όμως θα το αφήσουμε για τη νέα διοίκηση λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Το τελευταίο ήταν οι επαφές που κάναμε την ΠΑΕ και μας ενδιαφέρει πολύ. Μακάρι όλα τα τμήματα να μπουν στο PAOK TV. Η σύμβαση με την ΕΡΤ τελειώνει φέτος και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για έναν δυνατό ΠΑΟΚ.

 

Η δεύτερη ενότητα αφορά στη δημιουργία της ομάδας. Η κατάσταση ήταν και παραμένει δύσκολη. Έπρεπε να βρεθούν χρήματα για παίκτες και προπονητές. Οι υπάλληλοι μόνο ήταν εδώ και τους δίνω συγχαρητήρια. Έγινε ραντεβού στον ΑΣ με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν. Μαζέψαμε ένα σεβαστό ποσό από φίλους της ομάδας ενώ είχαμε έσοδα από διαρκείας, χορηγούς κι άλλες πηγές. Με αυτά εξασφαλίσαμε ενημερότητα, πληρώσαμε παίκτες νυν και πρώην γιατί κινδυνεύαμε με προσφυγές και ΒΑΝ. Αν γινόταν αυτό δεν θα υπήρχε ομάδα. Μετά από αυτή τη διαδικασία η ομάδα μπήκε σε μία κανονικότητα. Είναι πια ομάδα παρότι υπάρχουν δυσκολίες και θα υπάρχουν όσο δεν υπάρχει ιδιοκτήτης. Έγιναν... μαγικά για να υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Τα έσοδα μας είναι 225 χιλιάδες και τα έξοδα μας μέχρι τις 8/9 ηταν 219 χιλιάδες ευρώ. Το τελευταίο που κάναμε ήταν να κρατήσουμε τους Έλληνες παίκτες. Κάποιος συγκεκριμένος δυστυχώς τον πουλήσαμε, δεν χάρισε κι έφυγε. Τον πουλήσαμε γιατί του προσφέραμε εγγυήσεις να μείνει κι αυτός ήθελε να φύγει. Δικαίωμα του αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν χάρισε χρήματα, κανένας δεν χάρισε στον ΠΑΟΚ.

 

Τρίτη ενότητα: Η νέα διοίκηση ανέλαβε ένα βαρύ φορτίο. Η κριτική θα πρέπει να είναι εποικοδομητική. Εμείς οι παλιοί δεν χολοσκάμε αλλά έχουμε μπει στα βαθιά. Η χρονιά είναι δύσκολη, δεν λέω ότι κινδυνεύουμε αλλά θα πρέπει να λύσουμε το οικονομικό»

 

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμπέρης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

 

Για Σαββίδη και αν θα βοηθήσει: «Καθημερινά παίζει το θέμα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις κι από αλλού. Όταν θέλει θα μας βοηθήσει, όταν δεν θέλει δεν θα μας βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ υπήρχε και πριν τον κ. Σαββίδη. Είναι η εύκολη λύση και εμείς πρέπει να τρέξουμε. Να οργανώσουμε τη διοίκηση. Είναι απορία που την έχουμε όλοι. Στις 30 Σεπτεμβρίου είναι η επόμενη ημερομηνία για τις επόμενες πληρωμές οπότε έχουμε χρόνο. Κανείς δεν έχει τη δυνατότηα να βάλει το χέρι στην τσέπη».

 

Για τα έσοδα των 225 χιλιάδων: «Χορηγίες 124.500 και με τον κ.Αμοιρίδη, 40.000 του κ.Σαββίδη, 56.500 από διαρκείας 4.500 από επιταγές. Μισθοί 11.500, δηόμσιο 48.500, παίκτες 133.000, προμηθευτές 25.500. Δεν μπορώ να μιλήσω με γ' αυτούς ας το πουν οι ίδιοι για Λυσσαρίδη και Φράγκο».

 

Τι ανησυχεί τον περισσότερο: «Υπάρχουν κάποιες χορηγίες που μπορούμε να πάρουμε. Το τηλεοπτικό είναι εκχωρημένο. Μιλάμε και τρέχουν τα θέματα για χορηγίες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, θα μας βοηθήσει αν έρθει στο γήπεδο και μας βοηθήσει με το εισιτήριο του. Τα παιδιά στη διοίκηση δείχνουν διάθεση. Στα 20 χρόνια που είμαι στα κοινά, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Πάντα ψάχνει χρήματα. Δεν φοβόμαστε. Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ δεν φοβάσαι, θα την βρούμε την άκρη. Εχουμε περάσει δυσκολότερα. Συσπείρωση χρειάζεται μόνο. Δεν την έχει το μπάσκετ αλλά δεν είναι της παρούσης».

 

Τι ποσό χρειάζεται για να βγει η χρονιά: «Πρέπει να πηγαίνουμε μήνα-μήνα. Ο ΠΑΟΚ έκανε για πλάκα 1 και 1.2 εκατομμύρια έσοδα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε 1,5; Φέτος δεν προλαβαίνουμε, έχουμε και εκχωρημένο το τηλεοπτικό. Του χρόνου μπορεί να αυξήσουμε τα έσοδα, θέλει τρέξιμο. Δεν εννοώ τον Πρέλεβιτς που έβαζε την υπογραφή του. Δεν είναι ο μόνος που έφταιγε πέρσι και πρόπερσι, φταίγαμε όλοι μας. Να μην πέσουν τα βάρη μόνο στον Μπάνε. Η ρύθμιση 120 δόσεων είμαστε κοντά, θα μας βοηθήσει αλλά θα ανέβουν οι μηνιαίες ανάγκες. Θα είναι λύση σωτηρίας. Ο φάκελος έχει σταλεί στην επιτροπή αδειοδότησης. Θεωρούμε ότι είναι πλήρης και θα τελειώσει το θέμα αυτό».

 

Για τις οφειλές προς παίκτες: «Κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε αυτά τα παιδιά μέχρι να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου για τους περισσότερους».

 

Για τη βοήθεια του Κώστα Αμοιρίδη: «Ανθρωποι σαν τον κ.Αμοιρίδη έχουν περάσει πολλοί. Αυτούς τους ανθρώπους τους διώξαμε από κοντά μας. Αυτοί ήταν στο μπάσκετ. Ποτέ δεν είναι αργά. Μία συγνώμη αρκεί. Ο κ.Γαλατσόπουλος έχει προσφέρει αρκετά χρήματα και μπορεί να βάζει στη διάρκεια μιας χρονιάς. Όλοι αγαπούν την ομάδα απλώς θέλουν τον τρόπο τους για να τους φέρουμε κοντά μας».

X