ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κάποιοι δεν θέλουν να κριθεί το πρωτάθλημα στα γήπεδα

Κάποιοι δεν θέλουν να κριθεί το πρωτάθλημα στα γήπεδα

Ο Δημήτρης Κανελλάκης γράφει για το σκοτεινό παρασκήνιο που δεν θέλει να κριθεί το φετινό πρωτάθλημα εντός των γραμμών

 

Όσο δεν υπάρχει το πλαίσιο που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις προβλέψεις οι οποίες δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να κάνει… λάστιχο τις διαδικασίες, θα ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο καταστάσεις όπως αυτή των τελευταίων εβδομάδων, με τις δικαστικές εκκρεμότητες που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρωτάθλημα.

 

Πριν λίγες μέρες, που η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού και ζητούσε την διακοπή του πρωταθλήματος έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις που βρίσκονται στην αθλητική δικαιοσύνη, οι περισσότεροι έσπευσαν να της καταλογίσουν δόλο και να μιλήσουν για ανέφικτη πρόταση.

 

Σε ό,τι με αφορά, ξεκαθάρισα ότι θεωρώ λογικό το αίτημά της και δεν με ενδιαφέρει αν το κάνει για να κερδίσει χρόνο και να ξεκουραστούν οι παίκτες της, αφού είναι απείρως σημαντικότερο να κλείσουν οι δικαστικές υποθέσεις τώρα και όχι μετά την λήξη του πρωταθλήματος.

 

Η νέα αναβολή που πήρε χθες ο Ολυμπιακός, στην εκδίκαση της έφεσης για την ποινή που του επιβλήθηκε για όσα συνέβησαν στον αγώνα του με την ΑΕΚ, ήρθε πάρα πολύ γρήγορα για να δώσει στον καθένα που μπορεί να αναλύσει τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, να καταλάβει τι… παίζεται.

 

Ακόμη πιο γρήγορα, προχθές, ήρθε άλλο ένα περιστατικό, ενδεικτικό της μάχης χαρακωμάτων ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου και ήταν, βέβαια, οι πληροφορίες περί πιέσεων που ασκούνται για να υπάρξει διαδικασία εξπρές στην υπόθεση της μη διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, με εκδίκαση σήμερα και απόφαση, το αργότερο, μέχρι την Δευτέρα.

 

Σε άλλες περιπτώσεις, δηλαδή, κάποιοι επιδιώκουν να τις πάνε όσο το δυνατόν πιο πίσω και σε άλλες, κάποιοι άλλοι, πιέζουν ώστε να εκδικαστούν και… χθες αν γίνεται.

 

Είναι φανερό ότι μιλάμε για ισορροπίες τρόμου και για μεθοδεύσεις που δεν έχουν να κάνουν με το ποιος είναι ή δεν είναι δυνατός στο γήπεδο, αλλά με το χρόνο κατά τον οποίο θα εκδοθούν κάποιες αποφάσεις και με την σημασία που θα έχουν για την διαμόρφωση της βαθμολογίας.

 

Όλα αυτά δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο από το να οδηγούν την πόλωση στα ύψη, να δηλητηριάζουν και να φανατίζουν τους οπαδούς, όσο δε για τους υπόλοιπους, αυτούς που παρακολουθούν από μια απόσταση τα πράγματα, να τους προκαλούν αηδία.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν θέλουν να κριθεί το φετινό πρωτάθλημα εντός των γραμμών, διότι αντιλαμβάνονται ότι ποδοσφαιρικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά καλύτερος, αλλά πολύ καλύτερος από τους ανταγωνιστές του…

X