ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κωστούλας για Σαββίδη, ελεγχόμενα ΜΜΕ και την ποινή του υποβιβασμού!

Κωστούλας για Σαββίδη, ελεγχόμενα ΜΜΕ και την ποινή του υποβιβασμού!

Ο Φώτης Κωστούλας μίλησε στο Metropolis 95,5 για την διακοπή του πρωταθλήματος, την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και τον κανονισμό του υποβιβασμού

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο« μίλησε ο Φώτης Κωστούλας. Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος, την εισβολή του Ιβάν Σαββίκη και την ψήφο της ομάδας του Αγρινίου να παραμείνει η ποινή υποβιβασμού ως έχει.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Αν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο η διακοπή:

 

«Όχι δεν άλλαξε κάτι, ούτε περιμέναμε να γίνει κάποια αλλαγή. Το μόνο θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι η κουβέντα που έχουμε με τον υφυπουργό και η αλλαγή που μπορεί να προκύψει στην πορεία σε διάφορα πειθαρχικά άρθρα. Όπως το κείμενο που υπογράψαμε όλες οι ομάδες για τη βία . Θέλω να πιστεύω πως οι ποινές βέβαια δεν θα είναι τόσο αυστηρές και να φτάνουμε σε υποβιβασμούς κλπ. Ελπίζω με καλή  θέληση από όλους μας θα καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν πειθαρχικό κώδικα ναι μεν αυστηρό αλλά και δίκαιο».

 

 

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου:

 

«Όλα αυτά τα θέματα που αποφέρουν κόντρες καθώς και μίσος μεταξύ των οπαδών και των ομάδων λύνονται μόνο με το διάλογο. Δυστυχώς εδώ το έχουμε χάσει το παιχνίδι διότι υπάρχουν μόνο κόντρες των παραγόντων μέσα από τον Tύπο. Αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους οι παράγοντες, δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε και πολλά».

 

Για την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη:

 

«Ήταν μια άτυχη στιγμή για τον κ.Σαββίδη. Δεν θεωρώ ότι το έκανε επίτηδες ή ήθελε να δείξει κάτι. Έτυχε να το έχει μαζί του όπλο και είναι μια εικόνα που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την ξεχάσουμε. Αυτό που δυναμιτίζει το κλίμα κάθε φορά είναι το μίσος και το πάθος που καλλιεργούν οι παράγοντες στους οπαδούς. Εδώ θα πρέπει να βοηθήσει και ο Τύπος. Πέρα από τους παράγοντες πρέπει και ο Τύπος να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα. Δυστυχώς για την Ελλάδα ο Τύπος της χώρας έχει ξεφύγει. Κυρίως τα ηλεκτρονικά μέσα αλλά και τα έντυπα είναι εξαρτημένα από συγκεκριμένους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό αν δεν συμβεί την επόμενη χρονιά θα έχουμε πάλι τα ίδια.  Μη ξεχνάμε πέρα από όλα αυτά υπάρχει και η ατιμωρισία. Η ΕΠΟ παρότι υπάρχει νομοθεσία δεν έχει καλέσει κανέναν παράγοντα για τις δηλώσεις του. Υπάρχει κώδικας και είναι αρκετά αυστηρός, σίγουρα θα μπορούσε να είχε μειώσει τις εμπρηστικές δηλώσεις από τους παράγοντες».

 

Για την ποινή του υποβιβασμού που παρέμεινε:

 

«Δεν ψηφίσαμε να πέσουν οι ομάδες, απλά δεν ψηφίσαμε την αλλαγή. Ισχύει ο κανόνας και για φέτος και για του χρόνου όπως ίσχυε και πέρσι με τον Ηρακλή. Απλώς φέτος τέθηκε ένα θέμα να αλλάξει αυτό, εμείς ψηφίσαμε να παραμείνει όπως είναι. Δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό από όσα κάναμε τα προηγούμενα χρόνια ούτε αλλάξαμε τον τρόπο που ψηφίζουμε. Θα πρέπει να πάρουμε μέτρα γιατί δεν γίνεται ομάδες συνεπέστατες να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με ομάδες που αφήνουν χρέη και μπλέκουν με προσφυγές. Τρανταχτό παράδειγμα η Νίκη Βόλου η οποία αφού είχε εισπράξει ένα μεγάλο ποσό από τα τηλεοπτικά, αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Υπάρχουν και άλλα τέτοια πραδείγματα. Εμείς σαν Παναιτωλικός θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος κανονισμός πρέπει να ισχύει για όλους. Αν ίσχυε σε 2 μέτρα και 2 σταθμά δεν θα ήταν και κανονισμός».

X