ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Κανείς ανταγωνιστής του δεν διαθέτει όσα ο ΠΑΟΚ

Κανείς ανταγωνιστής του δεν διαθέτει όσα ο ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθογραφεί για την νέα σεζόν του ΠΑΟΚ και για τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα

Καλύτερες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και, κυρίως, να μείνει μακριά από κινδύνους που θα προκαλέσουν αναταράξεις, δεν είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

 

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν να το πιστέψουν ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας, για τους οποίους ανεβαίνει ο δείκτης των προσδοκιών, καθώς έχουν μπροστά τους μια περίοδο στη διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να κάνουν λάθη. Απ’ όποια πλευρά και να δει κάποιος τις προοπτικές του ΠΑΟΚ, θα συμφωνήσει πως είναι εντυπωσιακές. Διαθέτει έναν κορμό που σίγουρα τον ζηλεύουν οι ανταγωνιστές του. Είναι η μοναδική ομάδα που –αποδεδειγμένα- ο μεγαλομέτοχός της επενδύει.

 

Στο εσωτερικό του οργανισμού δεν υπάρχουν ζητήματα, τριβές, σοβαρές διαφωνίες. Ο προπονητής είναι πετυχημένος, αποδεκτός, τον εμπιστεύεται ο μεγαλομέτοχος και του δίνει εν λευκώ την ευθύνη του χτισίματος για την επόμενη σεζόν. Ο κόσμος είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια. Εχει πειστεί πως, πλέον, γίνεται σοβαρή δουλειά, του αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, δεν αμφιβάλλει για τις ικανότητες του προπονητή, απολαμβάνει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η δυναμική του δεν έχει να κάνει, πια, μόνο με τον κόσμο που τον ακολουθεί αλλά και με πολλά άλλα πράγματα.

 

Ολα αυτά, λοιπόν, δημιουργούν ένα σκηνικό το οποίο ποτέ δεν υπήρχε στο παρελθόν. Ούτε στα χρόνια του Σαββίδη. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει. Γι’ αυτό και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, να συντηρηθεί, να ενισχυθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος από δω και πέρα να διατηρεί τα κεκτημένα, πρωτίστως, και να κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Οι άνθρωποί του έκαναν πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια σε επιλογές προπονητών, παικτών, στρατηγικής και διαχείρισης στα μεγάλα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα τους, όμως, μεγάλωσε και μέσα από αυτά. Εξάλλου, ο δρόμος προς την κορυφή δεν έρχεται μόνο μέσα από σωστές επιλογές, έρχεται και μέσα από λάθη. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αρα, αν η επόμενη σεζόν έχει και λιγότερα λάθη, τότε θα είναι ακόμη περισσότερες οι πιθανότητες για να είναι εξίσου –ή και ακόμη πιο- πετυχημένη…

 

Εξάλλου, το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης σεζόν, είναι και το πρώτο χρονικά. Μέσα στο καλοκαίρι θα κριθεί αν ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά θα είναι στους ομίλους του Champions League...

X