ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καλόπουλος: «Πέναλτι η ανατροπή του Φιγκεϊρέδο»

Καλόπουλος: «Πέναλτι η ανατροπή του Φιγκεϊρέδο»

Καθαρό πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ «έπνιξαν» ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο VAR, Κουμπαράκης σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Καθαρό πέναλτι χαρακτήρισε την ανατροπή του Φιγκεϊρέδο από τον Σεμέδο στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ ο πρώην διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

 

Ο βετεράνος ρέφερι επέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την μη υπόδειξη του πέναλτι στον VAR, Κουμπαράκη, για τον οποίο υποστήριξε πως δεν θα έπρεπε να οριστεί σε ματς του Ολυμπιακού μετά από όσα έγιναν στο ματς της πρεμιέρας στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τη φάση της ανατροπής του Φιγκεϊρέδο από τον Σεμέδο: «Είναι περίπτωση πέναλτι. Είναι μια φάση που μετά από πολλή ανάλυση και αφού την είδαμε αρκετές φορές, καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε πολλά ελαφρυντικά στον διαιτητή. Με τη θέση που είχε, αν και είναι αυτή που πρέπει βάσει κανονισμού, είναι πρακτικώς αδύνατο να δει την ανατροπή. Εγώ δεν θα ρίξω ευθύνη στον διαιτητή. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο διαιτητής πήρε μια απόφαση, σωστή ή λάθος, από εκεί και πέρα υπάρχει ο VAR που διαπιστώνει κάτι. Ειδοποιεί τον διαιτητή και για να μην πάει ο Παπαδόπουλος στην οθόνη, σημαίνει ότι του είπε “παίξε, δεν είναι πέναλτι”. Αν του έλεγε “δες το κι εσύ”, θεωρώ δεδομένο ότι ο Παπαδόπουλος θα πήγαινε στην οθόνη».

 

Για το ενδεχόμενο να επηρέασε τον διαιτητή το μπούλινγκ που δέχθηκε ο Κουμπαράκης στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης: «Δεν θα έπρεπε αυτός ο διαιτητής να είναι στον συγκεκριμένο αγώνα».

X