ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καλύτερα σε δύο αγώνες η ΑΕΚ γιατί θα οργιάσει η προπαγάνδα

Καλύτερα σε δύο αγώνες η ΑΕΚ γιατί θα οργιάσει η προπαγάνδα

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί και αναλύει τα αγωνιστικά δεδομένα του Δικέφαλου

Δεν προέχει η κλήρωση του Κυπέλλου, μολονότι προηγείται χρονικά του αγώνα με τη Λάρισα, ωστόσο έχει μεγάλη σημασία το αποτέλεσμά της. Λογικά, είναι προτιμότερο να κληρωθεί ο ΠΑΟΚ με έναν από τους θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους, τον Πανιώνιο ή τη Λάρισα, αλλά εδώ μιλάμε για ημιτελικούς, που σημαίνει ότι ακολουθεί ο τελικός.

 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο θεωρητικά δυσκολότερος αντίπαλος είναι η ΑΕΚ, μπαίνει το ερώτημα αν είναι προτιμότερο να την αντιμετωπίσει  ο ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς, δηλαδή σε δύο αγώνες, ή στον τελικό, που είναι ένας. Πιστεύω το πρώτο. Διότι σε ένα μόνο παιχνίδι πολλά μπορούν να συμβούν και εάν όντως έχουμε και φέτος τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η κιτρινόμαυρη προπαγάνδα, με αφορμή τον περσινό τελικό του Βόλου, δεν θα έχει προηγούμενο.

 

Θα ξεχάσουν πάλι όλοι το πέναλτι που είχε προηγηθεί από τον Σιμόες στον Κρέσπο, αλλά δεν καταλογίστηκε από τον Κομίνη και θα μας πρήξουν με το οφ σάιντ γκολ του Ενρίκε που ακολούθησε στην ίδια φάση. Θα είναι η ΑΕΚ η μεγάλη αδικημένη, που θα πρέπει να αποκατασταθεί, θα γίνει πλύση εγκεφάλου και ένας Θεός ξέρει αν και κατά πόσο επηρεαστούν οι διαιτητές του τελικού. Κι από την άλλη, μπορεί η ομάδα να μη βρεθεί εκείνη τη βραδιά στα καλά της και να χάσει το τρόπαιο.

 

Με δύο αγώνες είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν δύο ευκαιρίες για να «κλειδώσεις» την πρόκριση στον τελικό και είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις εχθρικές διαιτησίες και στους δύο αγώνες. Νομίζω, λοιπόν, ότι συμφέρει στον ΠΑΟΚ να κληρωθεί με την ΑΕΚ και, εάν περάσει, με το καλό, να έχει να αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή των αναμετρήσεων Πανιωνίου – Λάρισας. Ενας τέτοιος τελικός δεν θα είναι φορτισμένος από προπαγάνδα και διαμαρτυρίες εκ των προτέρων. Σε έναν τέτοιο τελικό, οι διαιτητές θα είναι με πολύ λιγότερη πίεση, αν όχι εντελώς απελευθερωμένοι.

 

Μιλώ για τους διαιτητές κυρίως, γιατί κανείς δεν μου βγάζει από το μυαλό ότι μπορούν να συμβούν από εδώ και πέρα σημεία και τέρατα. Οχι μόνο στο Κύπελλο, αλλά και στο Πρωτάθλημα. Κάποιοι τύποι δεν έπαψαν ποτέ να κινούνται στο παρασκήνιο, ούτε πέθανε ξαφνικά όλο το σύστημα που δυνάστευε επί πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η όλη ατμόσφαιρα έχει αλλάξει, υπάρχει βελτίωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να «χτυπήσουν» στην πιο κρίσιμη στιγμή οι αετονύχηδες...

 

Για την ώρα, πάντως, σημασία έχει η νίκη σε ένα ακόμη θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, που μπορεί, πάντως, να γίνει δύσκολο αν δεν προσεχτεί όπως πρέπει. Η νίκη είναι αυτονόητη για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Δευτέρας με τη Λάρισα, ωστόσο καμιά φορά, μέσα στο γήπεδο, το αυτονόητο γίνεται ζητούμενο όταν η υπεροψία ή η χαλαρότητα δίνουν τη θέση τους στη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση. Η Λάρισα δεν είναι η ομάδα που μπορεί να φοβίσει τον ΠΑΟΚ, ένας κακός, όμως, ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τη ζημιά. Και, αυτή τη στιγμή, ζημιές που προέρχονται από «αυτοκτονίες» δεν χωράνε...

 

X