ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η καλή χημεία όλα τα μπορεί

Η καλή χημεία όλα τα μπορεί

Ο Κώστας Πετρωτός αρθρογραφεί από την Ολλανδία για τις οριστικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Λουτσέσκου και την χημεία της ομάδας

Ο Λουτσέσκου έχει  αρχίσει να καταλήγει στις οριστικές αποφάσεις του σχετικά με το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το «σκανάρισμα» του Αμρ Ουάρντα. Παρότι το απόγευμα δεν βγήκε για προπόνηση ο Αιγύπτιος λόγω ενός χτυπήματος που είχε, η πρωινή παρουσία του ήταν αρκετή για να στείλει ένα πρώτο μήνυμα ότι υπάρχει σημείο επαφής με τον προπονητή του.

 

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο του με τους παίκτες και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς παρακολουθώντας απλά και μόνο μία προπόνηση της ομάδας. Εχει τον τρόπο του και να τους ζητά παραπάνω και να τους επιβραβεύει όταν  χρειάζεται (τα «μπράβο» είναι σταθερά στο ρεπερτόριο του όταν δουλεύει με τους παίκτες).

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτό είναι και το βασικό συστατικό της επιτυχίας του ΠΑΟκ πέρυσι, εκεί που θα στηριχθεί και φέτος,  για να πάει ακόμη πιο ψηλά. Και ειδικά στην αρχή μίας σεζόν που τα «καθαρά» αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεν είναι  στο υψηλότερο σημείο τους, οι ομάδες που έχουν πιο ισχυρό ψυχικό δέσιμο καταφέρνουν περισσότερα.

 

Από κει και πέρα, αυτό που επίσης είναι ευδιάκριτο στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια αφορά στον κοινό στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Το κίνητρο για να πάνε στο κορυφαίο επίπεδο το έχουν όλοι μέσα στην ομάδα. Από τους φροντιστές μέχρι τον Λουτσέσκου (φυσικά και ο Ιβάν Σαββίδης και οι άμεσοι συνεργάτες του, αλλά στο κείμενο αναφερόμαστε μόνο σε όσους βρίσκονται στο Όοστερμπεεκ). Κυρίως όμως οι παίκτες. Που βάζουν στην άκρη διακοπές (Πρίγιοβιτς, Ουάρντα) και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους απασχολεί και δουλεύουν για τον κοινό στόχο.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/7/2018)

X