ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Καλαϊτζίδης για Ιβάν και τη φιλία του με τον Μελισσανίδη (ΜΕΡΟΣ 2)

Καλαϊτζίδης για Ιβάν και τη φιλία του με τον Μελισσανίδη (ΜΕΡΟΣ 2)

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου έχει να κάνει με τη φιλία του με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Δημήτρη Κανελλάκη. Σ΄ αυτό το κομμάτι ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου αναφέρεται στη φιλία του με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι μιλήσατε πρόσφατα για την ανάγκη ξένοι διαιτητές να διευθύνουν κάποια παιχνίδια στη Β’ Εθνική, διότι αυτή την άποψη γενικότερα εκφράζει η πλευρά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο λέγεται πως η σχέση σας είναι εχθρική, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τον οποίο λέγεται ότι είστε φίλοι και είναι γνωστό ότι αντέδρασε όταν αποφασίστηκε στον τελικό του κυπέλλου να είναι ξένος διαιτητής. 

 

«Βοηθήστε με να καταλάβω το ερώτημα σας. «Το φρέαρ εστί βαθύ και άντλημα ουκ έχω», το νοητικό μου επίπεδο δεν μου επιτρέπει να το αντιληφθώ, το πνεύμα της ερώτησης. Για ποιό λόγο συνδέεται την άποψή μου, με αυτή των δύο μεγαλυτέρων σήμερα παραγόντων του ποδοσφαίρου μας; Να σας θυμίσω ότι στον τελικό κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2016 - 17, οι Κύριοι Μελισσανίδης και Σαββίδης, είχαν αποδεχθεί τον Έλληνα διαιτητή, για τους δικούς τους λόγους. Φέτος είχαν διαφορετική άποψη, ο καθένας για τους λόγους του. Για ποιό λόγο, δεν γνωρίζω, μόνον συνειρμούς μπορώ να κάνω, αλλά αυτό δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα, γιατί ο κύριος Σαββίδης επέλεξε αυτή την θέση, είναι ένα ερώτημα το οποίο μπορεί να απαντηθεί μόνον από τον κύριο Σαββίδη. Μπορώ να αιτιολογήσω μόνον την δική μου άποψη.Άλλωστε η δική μου άποψη αφορά την FL, και όχι την SL.

 

Εκτίμηση μου είναι στην κατάθεση μίας άποψης, πρέπει να εξετάζουμε τα θετικά, τα αρνητικά, και την αλλαγή που δημιουργεί στα υπάρχοντα δεδομένα. (τι αλλάζει και αν αυτό δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις). Να εξετάσουμε το πνεύμα της άποψης πολλές φορές επικρατεί η άποψη αυτού που έχει την μεγαλύτερη δυναμική, ανεξέταστα ως προς το τι προσδίδει για ένα καλύτερο αύριο, αυτή η άποψη. Το να χαρακτηρίσουμε μία άποψη ότι συμφωνεί ή διαφωνεί με κάποια άλλη, πρέπει να  εκπορεύεται από τους ίδιους λόγους. Η όποια  άποψη καταθέτω, όσοι με γνωρίζουν, είναι βέβαιοι ότι έχει ως στόχο μόνον, την προστασία, την θωράκιση του ποδοσφαίρου, από τα «αρπαχτικά» του χώρου (αναγνωρισιμότητα, παράνομο κέρδος, δήθεν εξέλιξη) Προκύπτει δε μόνον, από τα βιώματα και τις εκτιμήσεις μου, από την αξιολόγηση της αγωνιστικής παρουσίας των διαιτητών. Η πρόταση μου είναι, να εξετάσουν οι υπεύθυνοι της διαιτησίας μας, κατά πόσο η παρουσία, βεβαιωμένα ικανών ξένων διαιτητών, από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, θα προσδώσει αξιοπιστία στο πρωτάθλημα της F L χρησιμοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός, ότι η επιλογή ξένου διαιτητή, μας προσβάλει.

 

Δεν μας προσβάλει όταν, μία νίκη προήλθε από τέρμα που σημειώθηκε από καταφανέστατη θέση οφ - σάιτ και κατακυρώθηκε από τον διαιτητή μας; Δεν μας προσβάλει η αλλοίωση του αποτελέσματος ενός αγώνα, από τραγική απόφαση ενός διαιτητή μας; Δεν μας προσβάλουν, αποφάσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, που συρρικνώνουν τα έσοδα και την προοπτική επαγγελματιών; Η άποψή μου δεν έχει να κάνει με την καταγωγή των προσώπων, αλλά με το αποτέλεσμα της δράσης τους. Το ότι κάποιος κλέβει δεν τον ενοχλεί, η πράξη του. Αν τον ονομάσεις κλέφτη, τον ενοχλεί.  Έχουμε το παράδειγμα του τελικού κυπέλλου όπου παρ’ ότι η διαιτησία του τελικού, δεν ήταν άριστη, ο διαιτητής διέθετε την γνώση, είχε την ικανότητα, την εμπειρία και διέθετε την αποφασιστικότητα, να ολοκληρωθεί ο αγώνας χωρίς προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Σημαντικό ρόλο σε αυτό πιστεύω ότι είχε, ότι εξέλιπε από το μυαλό των ποδοσφαιριστών ότι ο διαιτητής θα τους αδικούσε συνειδητά.  Αυτό είναι και το μεγάλο εμπόδιο, πρόβλημα, για τους διαιτητές μας, να πείσουν τους ποδοσφαιριστές, ότι η πρόθεση τους είναι να απονέμουν δικαιοσύνη και ή όποια λάθος απόφαση τους ήταν γιατί έτσι «είδαν» την φάση.

 

Ο λόγος είναι σαφής, έχουν γυριστεί τόσα πολλά «έργα», πού και το πραγματικό ανθρώπινο λάθος, το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν και παρακολουθούν ποδόσφαιρο, το χρεώνουνως συνειδητή πράξη - απόφαση του διαιτητή. Μιλάμε βεβαίως για ξένους διαιτητές που έχουν, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τους βοηθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Κατά την άποψη μου είναι πολύ εύκολος ο τρόπος, να περιορίσουμε το φαινόμενο, όπου ο διαιτητής με τις λάθος αποφάσεις του, καθορίζει το αποτέλεσμα του αγώνα. Όλοι μας τους ανθρώπους που γνωρίζουμε τους κατατάσσουμε, ανάλογα με αυτό που πρεσβεύου νσε κατηγορίες. Και ανάλογα σε ποια κατηγορία τους έχουμε κατατάξει, συναναστρεφόμαστε αντίστοιχα μαζί τους, σε επίπεδο - τομέα,  επαγγελματικό, φιλικό, απλής γνωριμίας, αδιαφορίας».

         

«Η φιλία μου με τον κύριο Μελισσανίδη είναι αληθινή και περιποιεί τιμή για μένα. Είναι απόρροια ειλικρινούς σχέσης και αποδοχής των στοιχείων των χαρακτήρων μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργούμε κατά την γραμμή του  κυρίου Μελισσανίδη. Άλλωστε αυτό δεν θα το ήθελε ούτε κι ο ίδιος, τότε θα με είχε κατατάξει σε άλλη κατηγορία – και σχέση, από την φιλική που υπάρχει. Ουσιαστικά και συνειδητά δεν τρέφουμε καμία εχθρότητα για τον κ. Ιβάν Σαββίδη, όπως και για κανένα άλλο συντελεστή του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Ποιος μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση εάν υπήρχε αντίστοιχη  γνωριμία με τον κύριο  Σαββίδη, να υπήρχαν αμοιβαία ανάλογα αισθήματα ; Ζούμε άλλωστε στην ίδια πόλη».

 

Ήταν  Αρης και ΟΦΗ οι καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα; Δικαίως πήραν το εισιτήριο για την Superleague;

«Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες και ο Άρης και ο ΟΦΗ αποτελούν μεγάλα και ισχυρά μεγέθη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League. Όμως το ίδιο ισχύει και για την Παναχαϊκή, την Δόξα Δράμας, για τα Τρίκαλα, την Βέροια, τον Πανσερραϊκό και για τον Απόλλωνα του Πόντου. Θαυμάσια ομάδα παρουσίασε επίσης ο Κισσαμικός. Θα ήθελα να επαινέσω χωρίς κανένα δισταγμό και ειλικρινά κάθε ομάδα, που θα κέρδιζε την άνοδο, όταν το πρωτάθλημα θα ήταν αδιάβλητο, πεντακάθαρο και χωρίς καμία υποψία για κανένα αγώνα. Μπορούμε να πούμε ότι  ήταν το φετινό πρωτάθλημα άμεμπτο καθαρότητας και ισονομίας; Με τα ελάχιστα που γνωρίζω, ευθαρσώς όχι».

 

Εσείς λόγω επαγγέλματος είναι βέβαιο ότι γνωρίζεται περισσότερα, ποια είναι η άποψη σας ; «Πριν από εμάς το έχει απαντήσει αυτό το ερώτημα ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Συμμετέχων σε εκπομπή του κυρίου Θωμαϊδη»

 

Αν είχατε βοήθεια από τον δήμο:

«Πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια «βοήθεια», πρωτίστως. Να καταθέσω τι έκανε ο δήμος και ο καθένας με το δικό του προσδιορισμό της  έννοιας να εκτίμηση την προσφορά του. Ήρθε το απορριμματοφόρο και έγινε αποκομιδή των σκουπιδιών από τους  αγώνες καθώς και συλλογή αποκομιδή του χώρου, από τα κουρέματα του γκαζόν. Ήρθε συνεργείο του δήμου, 5-6 φορές στην διάρκεια της χρονιάς και έκοψαν τα  χόρτα, που φυτρώνουν στον χώρο γύρω από το ταρτάν. Βεβαίως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν έχει καμία υποχρεώσει ο δήμος να βοηθήσει την ομάδα, λόγω του ότι είναι Ανώνυμη Εταιρεία».

X