ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Kαλαφάτης : «Οφείλει να παραιτηθεί ο Μπουτάρης»

Kαλαφάτης : «Οφείλει να παραιτηθεί ο Μπουτάρης»

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης φιλοξενήθηκε στον Metropolis 95,5 και μίλησε για τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη

Ο Σταύρος Καλαφάτης φιλοξενήθηκε στον Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» σχολιάζοντας τις δηλώσεις και την στάση του κ. Μπουτάρη στο Μακεδονικό ζήτημα.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Για τους χαρακτηρισμούς προς τον κ. Μπουτάρη και τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης:

 

«Ακόμα και αν προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, είναι ακατάλληλος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Με όλη του την πολιτική συμπεριφορά θα το πω και σήμερα δεν αξίζει αυτός ο άνθρωπος να είναι δήμαρχος της πόλης. Ειδικά για τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα των Σκοπίων οφείλει να παραιτηθεί. Είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της πόλης το να παραιτηθεί τώρα. Οι δηλώσεις του είναι ανιστόρητες και ξεφεύγουν από κάθε λογική.»

 

Αν υπάρχει σκοπιμότητα στα όσα είπε:

 

«Το μυαλό μου πάει σε πολλά και πάρα πολλούς συμπολίτες μας απλώς δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τις σκέψεις μου γιαυτό θα πω ξανά πως σε αυτή την φάση ακόμα και για εκείνον το καλύτερο είναι να παραιτηθεί. Να μην συνεχίσει τις άσκποπες δηλώσεις που εκθέτουν κυρίως την πόλη και προσβάλλουν όλους τους Έλληνες. Η διαπραγμάτευση την δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω συζητήσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, ειλικρινά είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Δημάρχου.

 

Αν τις δει κανείς θα πιστέψει πως είναι από την άλλη πλευρά των διαπραγματεύσεων. Ότι είναι Σκοπιανός δήμαρχος ή Σκοπιανός αξιωματούχος. Εγώ έχω εγκαλέσει τον δήμαρχο εδώ και δύο βδομάδες να μην ασχοληθεί με το Σκοπιανό γιατί γνωρίζω την ανεπάρκειά του. Δεν μπορεί ούτε περίπτερο να διοικήσει. Τον παρακάλεσα να μην κάνει καμία αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί  λόγω αξιώματος και θέσεις όσα πει έχουν βαρυσήμαντη σημασία. Όσα είπε μπορούν να αξιοποιηθούν από τη γείτονα χώρα.»

 

Αν αποσκοπεί ο κ.Μπουτάρης σε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές:

 

«Σαφώς και μπορεί να αποσκοπεί εκεί. Ο κ. Μπουτάρης λειτουργεί σαν λαγός της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κόσμο που πήρε μέρος στα δύο συλλαλητήρια σαν ετερόκλητο όχλο. Ο κ. Μπουτάρης πριν από λίγες μέρες χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ως κατάπτυστο προτού καν διεξαχθεί. Προσέβαλε χιλιάδες κόσμου που περπατούσαν σιωπηλά και θέλανε απλά να διαδηλώσουν για το εθνικό θέμα χωρίς να τους νοιάζει ποιοι είναι ομιλητές και τι έχουν να πουν.

 

Είναι απαράδεκτο που τους αποκάλεσε Μακεδονία ακόμα και αν σου ξέφυγε με το αξίωμα το οποίο κατέχει έπρεπε τουλάχιστον να το ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Αμφιβάλλω αν του ξέφυγε καθώς είναι η δεύτερη φορά αναφέρεται στα Σκόπια με αυτόν τον τρόπο. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται δείχνει πως εξυπηρετεί την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς αντιλαμβάνεται πως καταρρέει και ψάχνει να χτίσει γέφυρες με το κυβερνών κόμμα. Ας κάνει μια μεγάλη κίνηση για την χώρα και την πόλη μας ας παραιτηθεί από το αξίωμα που κατέχει»

X