ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο κ. Παπαδόπουλος πήρε καλό μάθημα από τον κ. Μπέο

Ο κ. Παπαδόπουλος πήρε καλό μάθημα από τον κ. Μπέο

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για το μετέωρο βήμα του Ηρακλή μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις Παπαδόπουλου-Μπέου

Το επόμενο βήμα της ΠΑΕ Ηρακλής είναι μετέωρο μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις που είχε ο κ. Παπαδόπουλος με τον κ. Μπέο, για την εξαγορά της ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βόλος. Ο λόγος δηλαδή για τον οποίο ταξίδευσε από τις Η.Π.Α στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα κάνει προεργασία με παρένθετο πρόσωπο, φίλα προσκείμενο στον δήμαρχο του Βόλου.

 

Αρα επί της ουσίας είχαν συζητηθεί τα περιφερειακά θέματα και απέμενε απλώς η συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι. Τι σημαίνει αυτό; Οτι υπήρχε πρόθεση από την πλευρά του κ. Μπέου πώλησης της ΠΑΕ και από την άλλη πλευρά διάθεση για την εξαγορά της. Τελικώς το deal δεν έγινε γιατί ο κ. Παπαδόπουλος δεν έπεισε τον κ. Μπέο, μ’ αυτά που του είπε, ότι είναι ένας αγοραστής που μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια την καταβολή του τιμήματος το οποίο απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Το ποσό αυτό έφτανε στα 2 εκατ. ευρώ καταβεβλημένο σε βάθος τριετίας.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος περιγράφοντας στον συνομιλητή του την φιλοσοφία του για την οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ Ηρακλής από τον ιδιοκτήτη της, άφησε να εννοηθεί ότι στην ουσία θέλει να εξοφλήσει το τίμημα και να “τρέξει” την ομάδα με κύριο οικονομικό πυλώνα τα έσοδα από την τηλεόραση, τις χορηγίες και τα εισιτήρια. Το αφήγημα του κ. Παπαδόπουλου προφανώς δεν έπεισε τον κ. Μπέο. Τον συμβούλευσε μάλιστα να μη συνεχίσει να ασχολείται με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ολα τ’ άλλα περί κωλυμάτων στην αλλαγή έδρας της ομάδας, είναι επιφάσεις ώστε να προστατευθεί το παραγοντικό και το επιχειρηματικό προφίλ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηρακλής, γιατί ο κ. Μπέος δεν έχει λόγους να “αδειάσει” τον κ. Παπαδόπουλο.

 


Ο Θανάσης Παπαδόπουλος πλέον βρίσκεται σ’ ένα μεγάλο δίλημμα για την επόμενη ημέρα του στην ΠΑΕ Ηρακλής. Το πιθανότερο είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο που τον συνδέει με την ΠΑΕ και να επιστρέψει στις Η.Π.Α. αφήνοντας τον Ηρακλή στην τύχη του και έχοντας έναν πονοκέφαλο, τη διαχείριση των χρεών προς το δημόσιο, τα οποία τον βαρύνουν ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

 


Σε μία τέτοια εξέλιξη θα έχει πληρώσει περίπου με 1,3 εκατ. ευρώ τα... μαθήματα για το πώς διοικείται μία ελληνική επαγγελματική ομάδα. Είναι αλήθεια ότι το τίμημα είναι πολύ ακριβό, αλλά μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει πριν αποφασίσει να γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής. Της ιστορικής ομάδας οι φίλαθλοι της οποίας δεν φταίνε σε τίποτε να ζήσουν ακόμη ένα δράμα. Αυτό της αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/6)

X