ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ήττα - προειδοποίηση που στέλνει μήνυμα σε όλους

Ήττα - προειδοποίηση που στέλνει μήνυμα σε όλους

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τα μηνύματα της χθεσινής ήττας του ΠΑΟΚ από τη Ζίμπρου.

Απόλυτη γύμνια. Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Μολδαβία από την Ζίμπρου- ομάδα που με δυσκολία θα στεκόταν στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος- και κατέθεσε την αγωνιστική απόδειξη που έψαχναν και οι πλέον δύσπιστοι: θέλει μεταγραφές εδώ και τώρα! Αυτό είναι το κέρδος από τη ζημία της ήττας. Ήταν χαστούκι αφύπνισης για όλους. Χρόνος για μεταγραφές υπάρχει. Μακάρι το μήνυμα να το πάρουν εκείνοι που πρέπει. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε.

 

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος


Γιατί η πρόκριση δεν τίθεται εν αμφιβόλω. Έστω κι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι τρεις κλάσεις ανώτερος. Στην Τούμπα μπορεί να γονατίσει εύκολα τους Μολδαβούς εκτός κι αν θέλει να χριστεί ιδανικός αυτόχειρας. Το 1-0 δεν φτάνει για να του στερήσει την πρόκριση. Για να την πάρει όμως πρέπει να μην έχει σχέση με την εικόνα που παρουσίασε χθες βράδυ στο Κισινάου.


Η ομάδα παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τις χτυπητές αδυναμίες που την χαρακτηρίζουν από την αρχή. Ομαδικό πνεύμα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, πρέσσινγκ στη μεσαία γραμμή αλλά και τεράστια κενά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Είχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά όχι σωστές επιλογές για να γίνει απειλητικός.


«Φταίω εγώ» είπε στο τέλος ο Αναστασιάδης και εστίασε στις αλλαγές που επιχείρησε και δεν του βγήκαν. Μακάρι να ήταν έτσι. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι οι αλλαγές και οι παίκτες που μπήκαν (Περέιρα, Σπυρόπουλος, Μάρτενς) αλλά βαθύτερο. Βρίσκεται στο βάθος του πάγκου που δεν υπάρχει. Η ομάδα θέλει αλλαγές και πρώτα μεταγραφική ενίσχυση. Τουλάχιστον σε τρεις θέσεις. Ο Αναστασιάδης τις ξέρει καλύτερα από τον καθένα.


Η έλλειψη του στόπερ είναι χαρακτηριστική. Με λύσεις ανάγκης όπως είναι οι ακραίοι Τζαβέλλας και Σκόνδρας η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος θα είναι δυνατός. Γιατί η Ζίμπρου τουλάχιστον στο πρώτο μέρος προσφερόταν μόνο για γέλια. Έστω κι αν στο τέλος άφησε τα κλάματα στον ΠΑΟΚ. Το επιχείρημα ότι οι Μολδαβοί είχαν δώσει ήδη δέκα επίσημα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ κανένα ακούγεται σαν ανέκδοτο.


Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρο ότι θα περάσει. Μοναδικός αντίπαλος ο εαυτός του!

X