ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ηταν… φως φανάρι ότι θα έφτανε σε αδιέξοδο

Ηταν… φως φανάρι ότι θα έφτανε σε αδιέξοδο

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την μαθηματική ακρίβεια και το αδιέξοδο που οδεύει ο Ηρακλής

Ότι με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς το αδιέξοδο ο Ηρακλής, δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία.
Ηταν σίγουρο πως οι χειρισμοί του Θανάση Παπαδόπουλου εκεί οδηγούσαν. Η αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, η αυτοπαγίδευση, έφεραν τους «κυανόλευκους» αντιμέτωπους με εφιαλτικά σενάρια.

 

Ηταν… φως φανάρι ότι έτσι θα γινόταν. Όταν αφήνεις μια κατάσταση να φτάσει στο… αμήν, όλοι αυτοί που έχεις απέναντί σου και περιμένεις να σου δώσουν χείρα βοηθείας για να σωθείς, συνήθως, εκμεταλλεύονται την περίσταση ή σου γυρίζουν την πλάτη και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το πρόβλημά σου.

 

Ωστόσο, το χειρότερο, νομίζω, για τον Ηρακλή αυτή την περίοδο, είναι η έλλειψη αξιοπιστίας. Δεν βοήθησε τον εαυτό του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο τρόπος που διοίκησε την ΠΑΕ, τα φοβερά λάθη που έκανε, η επιπολαιότητα που έδειξε σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, είχε ως συνέπεια να μην τον εμπιστεύονται οι συνομιλητές του και να έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά θέματα μαζί του.

 

Γι’ αυτό και από κάποια στιγμή και μετά έχασε και το… ηθικό πλεονέκτημα ο κ. Παπαδόπουλος, αυτό που απέρρεε από την αθέτηση όλων των υποσχέσεων που του έδωσαν, και ποτέ δεν τις τήρησαν, οι κυβερνητικοί παράγοντες.
Εχει μεγάλη ευθύνη, σίγουρα την μεγαλύτερη από κάθε άλλον, γι’ αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στον Ηρακλή, ο μεγαλομέτοχος.

 

Αφησε τον χρόνο να περνάει χωρίς να ασχολείται με την προεργασία που χρειαζόταν ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που φαινόταν ότι έρχονται.
Αν είχε καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από την πλήρη απαλλαγή από τα χρέη μέσω της εξαγοράς ΑΦΜ, έπρεπε να το έχει φροντίσει πολύ νωρίτερα και όχι να περιμένει Μάη μήνα για να το διερευνήσει.

 

Μακάρι να λειτουργήσει ως εναλλακτική το σενάριο που ακούγεται για τον ΑΦΜ της ΑΕ Καραϊσκάκης. Διότι κι αυτό, αν υπάρξει συμφωνία, είναι μια πολύ καλή λύση.
Διότι δεν θα κουβαλήσει χρέη, ενώ θα παίζει και σε ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει έσοδα αλλά είναι και το… πριν από τον φυσικό του χώρο, την Super League 1, δηλαδή…
Όμως, μέχρι να φανεί στην πράξη αν μπορεί να προκύψει συμφωνία με την ομάδα της Αρτας, ουδείς μπορεί να κοιμάται ήσυχος στον Ηρακλή.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/6)

X