ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ιστορική ευθύνη της πρόκρισης

Η ιστορική ευθύνη της πρόκρισης

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για τη σημασία μιας πιθανής πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League

 

Ή τώρα η ποτέ! Αυτή είναι για τον ΠΑΟΚ η πιο μεγάλη ώρα! Απέναντι στην Μπενφίκα έχει την ιστορική ευθύνη, αλλά και ευκαιρία μαζί, να κάνει την υπέρβαση. Να περάσει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στα χρονικά και να εκτοξευθεί στα αστέρια. Μαζί και ο κόσμος του.

 

Η ιστορική ευθύνη ανήκει στον Λουτσέσκου και τους παίκτες. Από το δικό τους μυαλό και τα δικά τους πόδια κρέμεται η τύχη της σημερινής αναμέτρησης και μαζί η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος πρέπει να βάλει την προπονητική ιδιοφυία και οι παίκτες να κάνουν κατάθεση ψυχής. Μαζί χέρι- χέρι έχουν την μεγάλη ευκαιρία να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

 

Η πρόκληση του Champions League είναι μεγάλη. Για όλους. Το είπε ο Μάτος στην χθεσινή συνέντευξη τύπου. Κάπως έτσι: έπαιξα τελικό Europa League αλλά οι όμιλοι είναι κάτι διαφορετικό! Το σεντόνι τους συναρπάζει όλους. Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος. Όχι για τα εκατομμύρια. Αλλά για να ζήσεις το παραμύθι του ποδοσφαίρου και να ταξιδέψει στα αστέρια.

 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη. Το 1-1 του πρώτου αγώνα τα αφήνει όλα ανοιχτά. Πλέον η Μπενφίκα δεν είναι φαβορί. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κλικ μπροστά. Απειροελάχιστα. Αλλά είναι! Τόσο όσο χρειάζεται για να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που θα τον εκτοξεύσει στο επόμενο επίπεδο. Πλέον οι παίκτες του, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα, πιστεύουν ότι η πρόκριση είναι στα μέτρα τους. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από τα αστέρια και ο κόσμος κρατάει την ανάσα του. Ονειρεύεται την πρόκριση και κάνει την προσευχή του. Θέλει να δει τον ΠΑΟΚ εκεί που δεν έφτασε ποτέ. Αυτό που τον χωρίζουν είναι μόλις 90 λεπτά, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!.

 

Μακάρι το βράδυ όλα να πάνε καλά! Για τον ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, το ελληνικό ποδόσφαιρο!

X