ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ιστορική η ευθύνη για Ιβάν, Μπάνε και Κατσαρή

Ιστορική η ευθύνη για Ιβάν, Μπάνε και Κατσαρή

Ο Γιώργος Πετρίδης αρθρογραφεί για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και τις ευθύνες που έχουν οι Ιβάν, Μπάνε και Κατσαρής

Οι τοποθετήσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου εν μέσω ενός κλίματος ευφορίας, απόρροια της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ήρθαν να χτυπήσουν, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, το καμπανάκι στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά όμως δεν είναι μόνο καμπανάκι αλλά σήμα κινδύνου το οποίο ίσως θα πρέπει να σημάνει με πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ίδιος ο ΠΑΟΚ.

 

Οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας δεν είχαν στόχο να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές ανθρώπων μέσα και έξω από την ΚΑΕ με την προοπτική να αλλάξει επιτέλους επίπεδο. Για τον ΠΑΟΚ εμφανίζεται πια ως άμεσο προς επίλυση πρόβλημα, το παρόν και όχι το μέλλον αφού ακόμη και η διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων, έχει γίνει προβληματική. Ανεξαρτήτως των λόγων που τον έφεραν σε αυτή τη θέση, η ουσία είναι ότι το άνοιγμα της περσινής χρήσης δεν έχει περιοριστεί και με την έναρξη της νέας, αρχίσει να δημιουργείται ένα καινούργιο.

 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση όλοι οι εμπλεκόμενοι, άμεσα ή όχι, έχουν ευθύνη έναντι της ομάδας του κόσμου του ΠΑΟΚ…

 

*Ο Μπάνε Πρέλεβιτς γιατί η λογική εσωστρέφειας την οποία ακολουθεί τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια δεν τον δικαιώνει. Πρόκειται για τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ και όχι απλά τον διαχειριστή μιας κατάστασης. Οι ηγέτες βγαίνουν μπροστά στις οριακές καταστάσεις και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το έκανε ως παίκτης, θα πρέπει να το κάνει και ως πρόεδρος. Ήρθε η στιγμή να δημοσιοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Με υπονοούμενα και μισόλογα δεν γίνεται δουλειά.

 

*Ο Θανάσης Κατσαρής που εμπιστεύτηκε στον απόλυτο βαθμό την ομάδα στον Πρέλεβιτς για την περίοδο της εξυγίανσης, την περίοδο που η ομάδα έπρεπε να επιβιώσει μέσα από το άρθρο 99. Η ΚΑΕ βγήκε από αυτή τη «μάχη» όρθια όμως αδυνατεί πια να αντιμετωπίσει τις πάγιες υποχρεώσεις της. Ο πρόεδρος του Α.Σ. είναι ο μόνος υπεύθυνος να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις. Με ή χωρίς τον Πρέλεβιτς, με ή χωρίς τον Σαββίδη.

 

*Ο Ιβάν Σαββίδης που για τους δικούς του λόγους έχει αποτραβηχτεί από το τμήμα, ακόμη και από το επίπεδο στο οποίο είχε συμμετοχή και ήταν όχι απλά καταλυτική αλλά σωτήρια. Η ΚΑΕ όμως πια είναι σε μια διαφορετική φάση. Ήρθε η στιγμή να δείξει πως αντιλαμβάνεται την έννοια «ενιαίος ΠΑΟΚ» για την οποία μίλησε δημόσια μόλις ανέλαβε την ΠΑΕ. Δεν είναι όμως υποχρεωμένος να αναλάβει την ΚΑΕ. Η μόνη υποχρέωση του είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/11)

X