ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ήρεμα, ψύχραιμα και αποφασιστικά

Ήρεμα, ψύχραιμα και αποφασιστικά

O Δημήτρης Μπούζας σχολιάζει τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λαμία και επισημαίνει τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρει ο Δικέφαλος το Πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τον περήφανο καλπασμό του, υπερασπιζόμενος τα «κεκτημένα». Η σπουδαία νίκη του στη Λαμία έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι δύσκολα θα «ξεστρατίσει» από τη σταθερή του πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και ότι ακόμη πιο δύσκολα θα καταφέρουν να τον παγιδέψουν… οι διώκτες του μετά και από την αδυναμία τους να τον κλαδέψουν, από τη στιγμή που οι ίδιοι είχαν ορίσει όλο το διαιτητικό τιμ του Σαββάτου. Βέβαια, όλα αυτά τα αισιόδοξα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ή κάποιων άλλων ασύμμετρων και απρόβλεπτων απειλών, που θα μπορούσαν να προκύψουν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

 

Για την ώρα όμως ο Δικέφαλος δείχνει να είναι ικανός και αποφασισμένος να κουμαντάρει την όλη προσπάθεια που οδηγεί στη συγκεκριμένη μεγάλη διάκριση. Σαφέστατα λοιπόν οι «συνθήκες» και το «περιβάλλον» όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή, αποτελούν και είναι για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ότι ιδανικότερο θα μπορούσαν να φανταστούν. Θεωρείται ως εκ τούτου βέβαιο ότι θα αποτελέσουν κι ένα ακόμη ξεχωριστό κίνητρο για τα επόμενα βήματα τους. Το πρώτο από τα οποία βήματα, είναι το αμέσως επόμενο με την ομάδα του δημοσίου και των σκανδάλων. Θα το χαρακτηρίζαμε, συμφωνώντας και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, σαν ιδιαίτερης σημασίας, για τους γνωστούς σκοτεινούς λόγους που υπάρχει πιθανότητα να το συνοδεύουν.

 

Όμως κρίνουμε σκόπιμο να περιορίσουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό με κάποια αυστηρότητα, στα πλαίσια που αφορούν ιδιαιτερότητες, οι οποίες έχουν σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης και την εντός των γραμμών «παρουσία» και ικανότητα των Πειραιωτών. Κάτι το οποίο βασικά αλλά και μονοθεματικά, θα πρέπει να απασχολήσει όλα αυτά τα 24ωρα που απομένουν, τον Ραζβάν και τους παίκτες του. Τα υπόλοιπα; Τα καθιερωμένα, ανέντιμα και παρασκηνιακά; Νομίζουμε ότι είναι της ευθύνης και της αρμοδιότητας του επίσημου ΠΑΟΚ. Η ομάδα οφείλει να ολοκληρώσει την προετοιμασία της, έχοντας απέναντι της – ή θεωρώντας ότι έχει – έναν αντίπαλο «φυσιολογικό» αγωνιστικά, χωρίς τα έξωθεν σφυρίγματα που πιθανότατα θα επιχειρήσουν κάποιοι να επιστρατεύσουν, όπως το κάνουν κάθε φορά όταν νιώθουν ανίκανοι και αδύναμοι να περάσουν μέσα από το «καμίνι» της Τούμπας. Με δυο λόγια, ήρεμα, ψύχραιμα, αλλά προηγουμένως κάνοντας και την αυτοκριτική τους για το τελευταίο παιχνίδι, ο Ρουμάνος και οι παίκτες του, καλούνται να αφοσιωθούν ψυχή τε και σώματι στην προετοιμασία, την οποία θα πρέπει να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συμπερασματικά λοιπόν θα λέγαμε πως το επόμενο βήμα του ΠΑΟΚ έχει τις ιδιαιτερότητες του με ελλοχεύοντες κινδύνους.

 

Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κρίνεται επιβεβλημένο αυτές τις εξωαγωνιστικές ιδιαιτερότητες και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις να τις επωμιστεί η ΠΑΕ. Στον κόουτς και στους παίκτες του, να μην αφήσει ούτε σαν υποψία το φόβο μιας εξωαγωνιστικής επέμβασης. Άλλο λοιπόν το αγωνιστικό κομμάτι και άλλο «όλα τα υπόλοιπα» που αφορούν επιστήμονες, Καραπαπάδες, Τσουκαλάδες, προπαγάνδα, ΚΕΔ και Χαλίφηδες. Αυτός ο διαχωρισμός να γίνει με πειθώ και να τον συνειδητοποιήσουν άπαντες. Θα είναι χρήσιμος και για τον κόσμο ο οποίος θα βρεθεί στην Τούμπα, για να ξέρει πως να συμπεριφερθεί, αν υπάρξουν προγραμματισμένες προκλήσεις. Κλείνουμε με την επισήμανση ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητή αυτή η «διάκριση». Δηλαδή το πόσο μετράει αγωνιστικά ο αντίπαλος και όχι παρασκηνιακά.

 

ΥΓ: Εντάξει είπαμε ρε παιδιά… να παίρνετε κανένα πέναλτι εκτός περιοχής ή εντός που να μην είναι και τους ανάλογους βαθμούς με τα ξεκλειδώματα στα δύσκολα, αλλά βρε αδερφέ όχι και τέτοιο πράγμα. Δύο καθαρά γκολ άκυρα σε ένα και μόνο παιχνίδι;  

X