ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ηρακλής μπορεί να χρειαστεί σύντομα plan b το οποίο δεν έχει

Ο Ηρακλής μπορεί να χρειαστεί σύντομα plan b το οποίο δεν έχει

Ενα καλό νέο για τον Ηρακλή, μέσα στο νεφέλωμα των προβλημάτων που τον περικλείει, θα είναι η ψήφιση σήμερα της τροπολογίας για τα χρέη της ΠΑΕ

Ενα καλό νέο για τον Ηρακλή, μέσα στο νεφέλωμα των προβλημάτων που τον περικλείει, θα είναι η ψήφιση σήμερα της τροπολογίας για τα χρέη της ΠΑΕ που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2017.

 

Κυρίως δηλαδή αυτά που είχαν ως δράστη τον Σπύρο Παπαθανασάκη. Βεβαίως η τροπολογία δεν απαλλάσσει την ΠΑΕ απ’ όλα τα χρέη, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν στην περίπτωση της Παναχαϊκής, αλλά το μη χείρον βέλτιστον. Σύμφωνα με την τροπολογία η οποία έχει περάσει από χίλια κύματα και κατατέθηκε πλέον ως βουλευτική, η ΠΑΕ θα συνεχίσει να έχει το βάρος του περίπου 1 εκ. ευρώ απέναντι σε Εφορία και ΙΚΑ και το 50% προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες αποφάσεις. Δηλαδή o Ηρακλής παύει, μέχρι τουλάχιστον την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, να έχει στην πλάτη του το βαρίδιο των χρεών 1 εκατ. ευρώ προς τους τρίτους.

 

Αυτό θα είναι το καλό νέο, αν και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι ψηφοθηρικές τροπολογίες, οι οποίες οδηγούν ανθρώπους που συνεργάστηκαν με ΠΑΕ να χάνουν χρήματα.

 

Θα ήταν περισσότερο φρόνιμο η πολιτεία ή οι μηχανισμοί του ποδοσφαίρου να ενεργοποιούνται σε real χρόνο ώστε να προστατεύουν και τις ανώνυμες εταιρείες από τη συσσώρευση χρεών, αλλά και τους πιστωτές ή τους εργαζόμενους. Αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία που δεν αφορά σ’ αυτή τη φάση την ΠΑΕ Ηρακλής η οποία μάχεται σε δύο μέτωπα:

 

Το πρώτο αφορά το αγωνιστικό. Οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται σε μία καθόλου κολακευτική θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αν τελείωνε τώρα το Πρωτάθλημα ο Ηρακλής δεν θα συμμετείχε τη νέα χρονιά στη Super League 2.

 

Αρα τον περιμένει μεγάλη ανηφόρα για να κερδίσει αυτό το στοίχημα. Κάτι που στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, δεν τον απασχολούσε καθώς είχε βάλει ως στόχο τον προβιβασμό στη Super League. Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη απέχει οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Τ

 

ο χειρότερο είναι ότι μαζί με τα αγωνιστικά προβλήματα εγκυμονούν και κίνδυνοι αφαίρεσης βαθμών αν η ΠΑΕ δεν θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τελεσίδικες αποφάσεις στα χέρια τους για χρέη ή αν δεν τις ρυθμίσει.

 

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος, όπως ξεκαθάρισε το βράδυ της Τρίτης σε μικρομετόχους της ΠΑΕ με τους οποίους συναντήθηκε ατύπως, αδυνατεί να διαχειριστεί τα τεράστια οικονομικά προβλήματα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Ηρακλής θα πρέπει να έχει και plan b για παν ενδεχόμενο, το οποίο προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X