ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Ηρακλής χρειάζεται σχέδιο,  να ξέρει τι θέλει να κάνει...

Ο Ηρακλής χρειάζεται σχέδιο,  να ξέρει τι θέλει να κάνει...

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την διαχείριση των περιπετειών του Ηρακλή στην τελευταία δεκαετία

Εχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα τι έχουν διδαχθεί όσοι ενεπλάκησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην διαχείριση των περιπετειών τις οποίες πέρασε ο Ηρακλής την τελευταία δεκαετία.

 

Κι έχει ενδιαφέρον γιατί ο Ηρακλής είναι εκ νέου αντιμέτωπος με περιπέτειες, εκ νέου υποχρεωμένος να σκεφτεί σενάρια, να αποφασίσει ποιες είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις, να βρει τρόπο να ξεμπλέξει μια και καλή με όσα κουβαλάει στην πλάτη του όλα αυτά τα χρόνια.
Διαβάζω διάφορες ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες, κείμενα τα οποία αναμασούν πράγματα τα οποία ακούσαμε και ξανακούσαμε άπειρες φορές και που, τελικά, δεν οδήγησαν πουθενά.

 

Καλά κάνουν κάποιοι και ενδιαφέρονται. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί. Ομως, τα προβλήματα του Ηρακλή δεν θα λυθούν επειδή θα μαζευτούν ορισμένοι άνθρωποι, θα κάνουν μια συνάντηση, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα βγάλουν μια ανακοίνωση.

 

Ο Ηρακλής έχει ανάγκη λήψης ριζοσπαστικών αποφάσεων. Πρέπει αυτοί που συζητάνε, ιδιαίτερα όσοι έχουν και θεσμική ιδιότητα, να αποφασίσουν ποιο θα είναι το μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα επιλέξουν.

 

Να καταλήξουν σε ένα πλάνο, να συμφωνήσουν σε μια ιδέα, ακόμη κι αν θα είναι επώδυνη, σκληρή, που δεν θα καταπίνεται εύκολα.
Πρέπει, όμως, να ξέρουν τι θέλουν και πώς θα το πετύχουν αυτοί που ψάχνουν πάλι πώς θα ορθοποδήσει ο Ηρακλής.

 

Οι επιλογές, εξάλλου, δεν είναι πολλές. Ο Ηρακλής θα χρειαστεί να ξεκινήσει από χαμηλά. Θα χρειαστεί να ξαναβρεθεί στα αλώνια, να ξαναβάλει το όνομα μιας άλλης ομάδας πριν από το δικό του. Αυτό δεν είναι το χειρότερο.

 

Αν ξεμπλέξει από τα χρέη, όλα τα άλλα, όσο ενοχλητικά κι αν είναι, θα ξεχαστούν…
Φτάνει η ομάδα να οργανώνεται, να χτίζεται, να λειτουργεί επαγγελματικά, να προσελκύει επιχειρηματίες οι οποίοι θα βρίσκουν λόγους για να την στηρίξουν, οπαδούς οι οποίοι θα πηγαίνουν μαζικά στο γήπεδο για να την παρακολουθήσουν.

 

Αυτά δεν θα γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα γίνουν αν υπάρξει ένα σχέδιο και μια ομάδα η οποία θα είναι αποφασισμένη να το υποστηρίξει.
Μια ομάδα η οποία δεν θα παρεκκλίνει από τον στόχο, δεν θα επηρεάζεται αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, δεν θα απογοητεύεται, δεν θα παίρνει αποφάσεις εν θερμώ.
Μόνο έτσι μπορεί ο Ηρακλής να αποκτήσει προοπτική. Διαφορετικά, θα είναι δέσμιος καταστάσεων που από μακριά… φωνάζουν ότι είναι θνησιγενείς.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/6)

X