ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η υπομονή το μεγαλύτερο όπλο σήμερα για τον Αρη

Η υπομονή το μεγαλύτερο όπλο σήμερα για τον Αρη

Επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ο Αρης και πάλι σήμερα μετά από οκτώ χρόνια, ρίχνεται στη μάχη μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ο Αρης και πάλι σήμερα μετά από οκτώ χρόνια, ρίχνεται στη μάχη μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Διψασμένος για να ζήσει όμορφες στιγμές του ευρωπαϊκού ονείρου. Αυτό που μπορεί να θόλωσε κατά την παρουσία του στην άγονη γραμμή της Γ’ Εθνικής και της Football League, αλλά αποτελούσε και τον φάρο που κρατούσε ζωντανή την πίστη του κόσμου στην ομάδα. Κι αυτό φάνηκε από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του αγώνα με την Α.Ε Λεμεσού.

 

Ο κόσμος διψασμένος να απολαύσει και πάλι τον Αρη σ’ έναν ευρωπαϊκό αγώνα στήθηκε σε ουρές δεκάδων ανθρώπων και επί αρκετή ώρα ώστε να πάρει ένα εισιτήριο. Αποτέλεσμα; Σήμερα, το πιθανότερο, να σημειωθεί το πρώτο sold out στο “Κλ. Βικελίδης”.

 

Ο Αρης λοιπόν θα έχει σύμμαχο τον κόσμο του στην προσπάθεια που θα κάνει ώστε να πετύχει ένα σκορ πρόκρισης. Πολύτιμο εφόδιο για τον δεύτερο αγώνα που θα γίνει σε μία εβδομάδα στην Κύπρο. Σε συνθήκες μεγάλης ζέστης και υγρασίας. Ακατάλληλες για ποδόσφαιρο και ο πρώτος αντίπαλος για τους παίκτες των “κίτρινων”.

 

Τι ομάδα θα βρουν σήμερα απέναντι τους οι “κίτρινοι”; Η Α.Ε. Λεμεσού παίζει με επιτυχία το 3-5-2 και δεν έχει πολλές μεταβολές στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Στους φιλικούς αγώνες της προετοιμασίας δε δέχτηκε γκολ και είναι πολύ επικίνδυνη στο επιθετικό transition. H λογική λέει ότι θα παίξει υποστηρίζοντας το μεσοαμυντικό της πλάνο και προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί πιθανά λάθη του Αρη στην αμυντικού λειτουργία.

 

Οπως αυτά που γίνονται όταν οι παίκτες παρασύρονται από τον ενθουσιασμό της κερκίδας. Αυτός θα περισσεύει σήμερα στο “Κλ. Βικελίδης”, αλλά θα πρέπει να τον διαχειριστούν κατάλληλα οι παίκτες του Αρη. Ο σημερινός αγώνας χρειάζεται σταθερό τέμπο και μεγάλη υπομονή από την ομάδα η οποία είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει, κι αυτή είναι ο Αρης. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, όπως το να μπει η ομάδα στο γήπεδο στη λογική “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε” ίσως να αποβεί μοιραία για τους γηπεδούχους.

 

FOCUS

Aν στην πολυμελή αποστολή της ΕΠΟ η οποία ταξίδευσε πριν από μήνες στο Ηράκλειο προκειμένου να ελέγξει, υποτίθεται, τα σοβαρά θέματα υλικοτεχνικών ελλείψεων που υπάρχουν στο “Παγκρήτιο”, συμμετείχε κι ένας Πολιτικός Μηχανικός, ίσως η Εθνική να είχε έδρα την Κρήτη. Οταν όμως για τεχνικά θέματα… ταξιδεύουν γραφιάδες το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η Εθνική.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X