ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Υποκριτικοί οι φόβοι για δεσμούς εξάρτησης, αν πάνε στο Epsilon…

Υποκριτικοί οι φόβοι για δεσμούς εξάρτησης, αν πάνε στο Epsilon…

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την λύση στα τηλεοπτικά συμβόλαια, για τις σχέσεις εξάρτησης και για τον ενδιαφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό

Αν το περίφημο σχέδιο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου δεν προχωρήσει, τελικά, η Super League δεν θα υποστεί καμιά φοβερή ζημιά.

 

Κουτσά-στραβά, θα βρεθεί η λύση για τις ομάδες που εξακολουθούν να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Είτε στο Epsilon είτε σε κάποιον άλλον τηλεοπτικό σταθμό, θα βρούνε… στέγη οι «7» και μάλιστα με χρήματα τα οποία δεν θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έπαιρναν όσο ήταν σε ισχύ η κεντρική διαχείριση. Κι όσο για τις αναστολές που έχουν ορισμένες ομάδες, ή την ανησυχία ότι μπορεί να κατηγορηθούν για δεσμούς εξάρτησης εφόσον πάνε στον τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, να θυμίσω δύο πράγματα.

 

Πρώτον, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τότε που οι ομάδες έδωσαν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στο MEGA CHANNEL, το οποίο ανήκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία είχε, επίσης, και την ιδιοκτησία του ΠΑΟ, ουδείς προβληματίστηκε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για διαπλοκή, ή ότι θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος άλλος σταθμός, που ο ιδιοκτήτης του να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Και, δεύτερον, κανένας δεν προβληματίστηκε, επίσης, όταν προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90, οι Ολλανδοί της NETMED, οι οποίοι είχαν τα κανάλια Novasports, είχαν ταυτόχρονα και το μάνατζμεντ της ΑΕΚ.

 

Αρα, όταν δεν έχεις… μαντίλι να κλάψεις, δεν σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε κατηγορήσουν για σχέσεις εξάρτησης. Ούτε περιμένουν οι ομάδες να αναπτύξουν σχέσεις εξάρτησης, με αφορμή την σύναψη μιας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά τους, με τον ιδιοκτήτη ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος τυγχάνει να είναι και… συνεταίρος τους στην λίγκα. Αυτά είναι υποκριτικά και για τα μάτια του κόσμου. Ξέρουμε πολύ καλά, όσοι παρακολουθούμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ότι η διαπλοκή είναι δεδομένη, ότι οι μικρότερες ομάδες πάντα ενδιαφέρονται να είναι στο άρμα των μεγαλύτερων, ώστε να έχουν κάποια οφέλη. Και το βλέπουμε αυτό να αποτυπώνεται στις ψηφοφορίες στην λίγκα για διάφορα κρίσιμα θέματα, στους δανεισμούς παικτών, στις χορηγίες και σε πολλά άλλα…

 

Συνεπώς, το ζήτημα για τις ομάδες είναι να υπάρχει πραγματικά ενδιαφερόμενος τηλεοπτικός σταθμός για να πάρει τα δικαιώματα αυτών που δεν έχουν ακόμη «τηλεοπτική στέγη» και να αληθεύουν οι πληροφορίες ότι δίνει περί τα 10.000.000 ευρώ. Αν τα παραπάνω ισχύουν, τότε θα βρεθεί λύση και δεν θα χρειαστεί να υποκύψουν στον εκβιασμό Βασιλειάδη. Οσο για τις επιφυλάξεις, θα αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (21/7)

    

X