ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Υπήρχαν συνθήκες που δεν επέτρεπαν στον Βέλλιο να εξελιχθεί»

«Υπήρχαν συνθήκες που δεν επέτρεπαν στον Βέλλιο να εξελιχθεί»

Το αγωνιστικό προφίλ καθώς και άγνωστες πτυχές της πορείας του έλληνα στράικερ μέχρι την μεταγραφή του στον Ατρόμητο

Ο Βασίλης Συρόπουλος, ο άνθρωπος που «έπλασε» αθλητικά τον Απόστολο Βέλλιο μιλάει στο metrosport.gr και αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την εποχή που έκαναν... κρυφές ατομικές προπονήσεις.

 

Ποιο  το «story» πίσω από «39» που φοράει στην πλάτη, ποια τα χαρακτηριστικά του υψηλόσωμου φορ και ποια η απάντηση στην  πιθανή σύγκριση ανάμεσα  με τον Ευθύμη Κουλούρη.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ 

 

Πώς θα σκιαγραφούσατε το αθλητικό προφίλ του Αποστόλη;

«Ο Αποστόλης είναι ένας πολύ καλά γυμνασμένος αθλητής και έχει κάνει πολύ δουλεία σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι ένας τρομερά γυμνασμένος παίκτης με αρκετά πολύ καλή ταχύτητα αναλογικά με το ύψος του, εκπληκτικά τελειώματα επιπλέον έχει πολύ μεγάλη αλτικότητα και αντοχή.

Πολλοί δεν ξέρουν ότι ο Αποστόλης και εγώ δουλεύαμε μαζί από τα 14 του έτη, δουλεύαμε «κρυφά» τα πρωινά της Κυριακής, δεν είχε ρεπό. Εκείνη την εποχή, πριν από σχεδόν 15 χρόνια οι ατομικές προπονήσεις δεν ήταν κάτι που γινόταν συχνά. Το story με εμένα και τον Βέλλιο έγινε γνωστό όταν έκλεισε την μεταγραφή του στην Έβερτον. Του είχα εξηγήσει ότι αν θέλει να πετύχει θα πρέπει να δουλέψει σκληρά και αυτό έκανε».

 

Ο Βασίλης Συρόπουλος με τον ρεπόρτερ του metrosport.gr Χάρη Εμμανουηλίδη.

 

Ποιοι λόγοι ήταν αυτοί που δεν βοήθησαν τον Βέλλιο να αποδώσει τα μέγιστα στην Αγγλία;


«Στην Αγγλία μιλάμε για άλλο επίπεδο δεν είναι εύκολο να διακριθείς, υπήρχαν και συνθήκες στις ομάδες που πήγαινε που δεν τον άφηναν να δείξει ότι αξίζει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Αποστόλης αδικήθηκε στην Αγγλία.

Όταν πηγαίνεις στην Νότιγχαμ και σκοράρεις 6-7 γκολ και ξαφνικά βρίσκεσαι εκτός τότε κάτι υπάρχει, συμβαίνουν και άλλα πράγματα εκτός γηπέδου, ο Αποστόλης δεν σταμάτησε να δουλεύει παρόλο τις δυσκολίες. Για αυτό τον λόγο ήρθε και στον Ηρακλή, κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια του ώστε να βρει ρυθμό και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ήταν μια συμφωνία win-win και για τον παίκτη και για τον Ηρακλή που τον χρειαζόταν τότε».

Ο Αποστόλης θα πρέπει να ανταγωνιστεί την «σκιά» του Κουλούρη πιστεύετε ότι αυτό θα του προκαλέσει άγχος;


«Έχω δουλέψει με τον Ευθύμη είναι ένας πολύ καλός παίκτης, μοιάζουν τα χαρακτηριστικά τους. Δούλεψε πολύ και αυτό φαίνεται, πλέον κάνει το επόμενο βήμα και έκανε πολύ καλή επιλογή. Ο Αποστόλης δεν θα έχει πρόβλημα είναι πολύ ικανός και θα τα πάει περίφημα καθώς έχει το πακέτο. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αποστόλη τον βοηθούν αρκετά στο να ανταπεξέλθει στον Ατρόμητο αυτά τα 2 χρόνια. Επιπλέον είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πλάνο και συμμαζεμένη από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω».

 

Για τις πρώτες εντυπώσεις του παίκτη από την νέα του ομάδα:


«Μίλησα με τον Αποστόλη, είναι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από την ομάδα και τις συνθήκες που υπάρχουν. Εγώ με την σειρά μου του εύχομαι να πετύχει 39 γκολ καθώς αποτελεί τον αγαπημένο του αριθμό.

Το 39 είναι για τον Άνχελ Πεντράθα ο οποίος είναι ο προπονητής που τον έκανε επαγγελματία και προς τιμή του φοράει αυτόν τον αριθμό».

 

X