ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι … υπάνθρωποι του αξιότιμου εισαγγελέα

Οι … υπάνθρωποι του αξιότιμου εισαγγελέα

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τους δικαστικούς λειτουργούς όπως ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, και το δικαίωμα στο λάθος

Έχουμε όλοι δικαίωμα στο λάθος; Ναι, είναι η απάντηση! Ακόμη και οι δικαστικοί λειτουργοί; Γιατί όχι; Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης- αναχώρησε για την Αθήνα στο τέλος του προηγούμενου μήνα- Γιώργος Νούλης. Είχε την απρονοησία να αστειευτεί στο facebook, ποστάροντας ότι «οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι υπάνθρωποι». Αν τα λάθη πληρώνονται τώρα θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτηση του.

 

Δεν μπορεί όμως να το κάνει, ακόμη κι αν θα το ήθελε για έναν απλό λόγο: πήρε προαγωγή! Έτσι ο Γόρδιος δεσμός λύθηκε χωρίς να ανοίξει μύτη… Νέος αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος- να του ευχηθούμε καλή επιτυχία! Η διαπίστωση για τον Γιώργο Νούλη είναι δεδομένη. Έκανε ένα τραγικό σφάλμα να δημοσιοποιήσει σε ένα ανοιχτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης το… «μαύρο» χιούμορ του. Πράγμα ανεπίτρεπτο για δικαστικό λειτουργό.

 

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Ο Νούλης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων του, των δικηγόρων που είχαν υποθέσεις που ανέλαβε αλλά και ρεπόρτερ του δικαστικού ρεπορτάζ, ήταν άριστος στην εκτέλεση των καθηκόντων του, χωρίς να δίνει δικαιώματα. Γι΄ αυτό είχε μόνο συμπάθειες στον χώρο του.

 

Ακόμη σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και φίλαθλος του Αρη ήταν εκείνος που άσκησε την ποινική δίωξη σε βάρος του Λάσκαρη και εκείνος που εισηγήθηκε την καταδίκη του Ψηφίδη προέδρου του ΑΣ Αρης. Τα δύο γεγονότα αποδεικνύουν ότι οι συλλογικές του προτιμήσεις δεν στάθηκαν εμπόδιο ούτε στην κρίση του ούτε στην άσκηση των καθηκόντων του.

 

Αντίθετα στην περίπτωση του υπάρχει τεράστιο θέμα ευπρέπειας. Την έχασε με την αμέλεια ή αφέλεια- διαλέγετε και παίρνετε- να κάνει πλάκα στο διαδίκτυο. Εκεί που δεν μένει τίποτα κρυφό, αλλά είναι δυνατό να ανασυρθεί χρόνια μετά, όπως στην περίπτωση του.

 


Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πάντα. Ο Νούλης το έχει μετανιώσει. Δεν μένει παρά να έχει διδαχθεί κι από το λάθος του.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (27/11)

X