ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Είναι στο χέρι του Καρυπίδη

Είναι στο χέρι του Καρυπίδη

Είναι εφικτό ο Αρης να κάνει το μεταγραφικό κόλπο γκρόσο και να μπει σφήνα στην κορυφή; Γράφει ο Γιώργος Μπούζος

Είναι εφικτό ο Αρης να κάνει το μεταγραφικό κόλπο γκρόσο και να μπει σφήνα στην κορυφή- όχι για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κοντράρει μέχρι το τέλος την δεύτερη- τρίτη θέση;

 

Στο ερώτημα μπορούν να απαντήσουν δύο πράγματα. Οι μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει ο Θόδωρος Καρυπίδης και η εικόνα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Η συνισταμένη τους θα δώσει την απάντηση.

 

Το ελληνικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται από φτώχεια και μιζέρια. Αν εξαιρεθούν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που ξοδεύουν για να χτίσουν ομάδες- ο ΠΑΟΚ από την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη, ο Ολυμπιακός όλα τα προηγούμενα χρόνια από την τσέπη του… Τσάμπιονς Λιγκ- οι υπόλοιποι παρακολουθούν από απόσταση.

 

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την κατασκευή του νέου γηπέδου και δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει την διαφορά στο μεταγραφικό μέτωπο. Το πρόσωπο που θα παρουσιάσει στο πρωτάθλημα παραμένει άγνωστο. Μπορεί να είναι ανταγωνιστική; Θα το μάθουμε. Όμως αυτή την ΑΕΚ ο καλός Άρης μπορεί να την κοντράρει.

 

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τα ίδια. Οικονομικά προβλήματα, χωρίς όραμα και σχέδιο. Είναι κοινό μυστικό ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα στο κυνήγι τίτλων και διακρίσεων. Ούτε αυτή την περίοδο αλλάζει κάτι. Μάλλον χτίζει για το αύριο, αφήνοντας το σήμερα σε δεύτερη μοίρα.

 

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα είναι έκπληξη αν κάποια άλλη ομάδα θα μπορέσει να ορθώσει ανάστημα. Ο Ατρόμητος παραμένει πάντα αξιόμαχος και φιλόδοξος, όχι όμως για να κοντράρει τους μεγάλους μέχρι το τέλος. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με… διαφορετική πολιτική κατορθώνει να βρίσκεται σε απόσταση βολής.

 

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι μόνο μια ομάδα μπορεί να μπει σφήνα, μόνο μια έχει τον κόσμο και τη δυναμική. Είναι ο Αρης. Απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν καλές και ουσιαστικές μεταγραφές. Όχι μεταγραφές αεροδρομίου αλλά παικτών που θα κάνουν τη διαφορά. Είναι στο χέρι του Καρυπίδη.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X