ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Είναι μία... κατηγορία μόνος του ο ΠΑΟΚ!

Είναι μία... κατηγορία μόνος του ο ΠΑΟΚ!

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και τονίζει πως οι φετινές επιδόσεις του ΠΑΟΚ είναι αξεπέραστες

Πιο εύκολη κι απ’ όσο περίμεναν οι περισσότεροι ότι θα είναι, έκανε ο ΠΑΟΚ την υπόθεση-πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

 

Στην ουσία, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε από χθες την πρόκριση στον τελικό, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ανατρέπεται το αποτέλεσμα που πήρε στη Νέα Σμύρνη, στη ρεβάνς που θα γίνει στην Τούμπα.

 

Για ένα ακόμη παιχνίδι τον τελευταίο καιρό, η ομάδα του Λουτσέσκου απέδειξε ότι είναι… μια κατηγορία μόνη της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να βγάζει τέτοια σιγουριά, τέτοια αυτοπεποίθηση, τέτοια εμπιστοσύνη, που να σε πείθει ότι αυτό που θέλει θα το πετύχει.

 

Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Εχει οργάνωση στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, έχει αυτοματισμούς, έμπνευση, έχει παίκτες που διαθέτουν απίστευτη ποιότητα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις κάνει τη διαφορά, δίνει στην ομάδα του Λουτσέσκου πράγματα που δεν έχουν οι αντίπαλοί της.

 

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος στην διαδικασία να αναλύσει το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Πανιώνιο, στο πρώτο ημίχρονο κατά κύριο λόγο.

 

Πίεσε ψηλά, υποχρέωσε τον Πανιώνιο να αισθάνεται την ανάσα του από το ύψος της περιοχής του ακόμη, έκλεψε μπάλες. Κι όταν χρειαζόταν να ξεκινήσει την ανάπτυξη από την δική του περιοχή, ο ΠΑΟΚ είχε Βιεϊρίνια-Αζεβέδο στις πλευρές να κάνουν ό,τι ήθελαν και να δημιουργούν εξαιρετικές επιθετικές προσπάθειες.

 

Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, που είδαμε και χθες το βράδι, είναι ομάδα που προκαλεί τον θαυμασμό των φίλων της και των ουδέτερων, τον… τρόμο για τους αντιπάλους του.

 

Το καταλαβαίνεις από τις αντιδράσεις των αντιπάλων του, οι οποίοι μοιάζουν να διακατέχονται από πανικό, να νιώθουν πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρούνε λύσεις απέναντι σε μια ομάδα που κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ο,τι και να πει κάποιος για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, είναι λίγο. Απλοποιεί τις καταστάσεις, προσφέρει θέαμα, δεν επιτρέπει στους αντιπάλους του να έχουν ελπίδα ότι μπορεί να διεκδικήσουν κάτι απέναντί του.

 

Με την θέση στον τελικό καπαρωμένη, για τον ΠΑΟΚ έρχεται ακόμη πιο κοντά το νταμπλ, αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνει πραγματικότητα το πιο τρελό όνειρο των οπαδών του.

X