ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε την προέγκριση του ΕΧΣ μέσα στον Οκτώβριο»

«Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε την προέγκριση του ΕΧΣ μέσα στον Οκτώβριο»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Κώστα Πετρωτό και Βασίλη Βλαχόπουλο, φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, και μίλησε για τη σύνταξη του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Νέας Τούμπας, την επίσκεψη του Υφυπουργού Χωροταξίας, κ.Οικονόμου, στον Δήμο και την υπόσχεσή του αλλά και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για αυτό το έργο.

 

 


Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την σύνταξη του ΕΧΣ της Τούμπας: «Πριν από 15 μέρες σε επίσκεψη του αρμοδίου υφυπουργού Χωροταξίας, κ.Οικονόμου, στο γραφείο του Δημάρχου, υποσχέθηκε ο Υφυπουργός ότι θα φύγει το στάδιο της προέγκρισης από τη νομική διαδικασία μέσα στο μήνα και θα δώσει μια ώθηση στους χρόνους. Εμείς περιμένουμε την επίσημη μελέτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την επίσημη ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Υπουργείο για να δώσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας. Τα ΕΧΣ είναι εργαλείο για επενδύσεις».

 

 

Για το χρονοδιάγραμμα του φακέλου για τη νέα Τούμπα: «Αν το καταθέσει το Νοέμβρη ο ΠΑΟΚ, θα μπει σε μια διαβούλευση τριών-τεσσάρων μηνών, και μέσα στο 2020 θα υπάρχει η αδειοδότηση αλλά εξαρτάται από το Υπουργείο και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εμείς ζητήσαμε να τρέξουν τα θέματα του ΠΑΟΚ και της ΔΕΘ, ειδικά του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα και δεν χρειάζεται το κράτος να συμφωνήσει για το οικονομικό κομμάτι. Η Νέα Τούμπα θα είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Τούμπας, θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής, θα δώσει οικονομική ώθηση αλλά και θέσεις εργασίας».

X