ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ξυπνούν μονίμως αργά

Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ξυπνούν μονίμως αργά

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις άστεγες ομάδες της Super League που απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος

To επαγγελματικό ποδόσφαιρο βγάζει και πάλι κραυγή αγωνίας για την επόμενη ημέρα του.

 

Οι άστεγες ομάδες της Super League απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος, αν δεν βρουν τηλεοπτικό φορέα για να αγοράσει τα δικαιώματα τους και ο πρόεδρος της Football League σκούζει γιατί οι ομάδες-μέλη της δεν έχουν έσοδα από τηλεόραση και χορηγούς.

 

Καμία έκπληξη. Δεν χρειαζόταν κάποιος να είναι ειδικός στο management του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να προβλέψει ότι κάπως έτσι θα εξελισσόταν τα πράγματα. Από τη στιγμή που πέρυσι τέτοια εποχή δεν πρυτάνευσε η λογική ώστε να προκριθεί η πρόταση της NOVA, η οποία ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένη και εξασφάλιζε έσοδα στις ΠΑΕ, επόμενο ήταν ότι οι ομάδες με διαπραγματευτική ισχύ θα έβρισκαν λύση και οι υπόλοιπες θα ψάχνονταν.

 

Στην εποχή όπου όλα κρίνονται με τεχνοκρατικούς όρους δεν χωρούν λεονταρισμοί. Κι αυτό ο κάθε έξυπνος παράγοντας μπορεί να το καταλάβει. Πάντως αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης η ευαισθητοποίηση των ομάδων Super League που έχουν τηλεοπτική στέγη απέναντι στα άστεγα μέλη της Λίγκας «για να έχουμε ένα έντιμο, αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα».

 

Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί λύση για τις άστεγες ΠΑΕ οι οποίες αν δεν δηλώσουν συμμετοχή στη Super League σύμφωνα με την προκήρυξη θα αντικατασταθούν από ομάδες που τερμάτισαν μετά την 2η θέση στη Football League. Αρα οι απειλές τους δεν έχουν τυπική αξία. Το ζήτημα όμως είναι γιατί πάλι ανοίγει ένα θέμα τη χρονική στιγμή που θα έπρεπε να είναι ρυθμισμένο ώστε να ξέρουν και οι ομάδες τι μπάτζετ θα κάνουν.

 

Οσον αφορά τη Football League είναι αργά για δάκρυα. Ένα Πρωτάθλημα με 10 ομάδες θα ήταν μια χαρά. Και ανταγωνιστικό θα ήταν και θα δημιουργούσε πηγές εσόδων με «μαξιλάρι» τη βοήθεια της πολιτείας. Όταν όμως έπρεπε να παρθούν σοβαρές αποφάσεις, στη Football League κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Εκτός κι αν οι ομάδες ήταν «βολεμένες» και απλώς γκρίνιαζαν για τα μάτια του κόσμου.

 

Focus

Μνημείο αυταρέσκειας αποτελεί η αποχαιρετιστήρια επιστολή του απερχόμενου προέδρου της Super League κ. Στράτου προς τα μέλη της Λίγκας. Θα μπορούσε μάλιστα να θεωρηθεί και τρολ προς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου γιατί μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι το αποτύπωμα των διοικητικών του ενεργειών θα ωφελήσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (26/6)

X