ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ηχηρό «ναι» στην απόσπαση αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου

Ηχηρό «ναι» στην απόσπαση αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου

Κοινή δήλωση των παραγωγικών φορέων της πόλης για το Μετρό

Σε κοινή ομόφωνη δήλωση για το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης κατέληξαν σήμερα οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το έργο, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι φορείς προκρίνουν τη λύση της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.


Την απόφαση της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στα σταθμό Βενιζέλου του μέτρο Θεσσαλονίκης έλαβαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος ΠΕΔ και δήμαρχος ΠΕΔ -ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου και παραγωγικοί φορείς της πόλης.

 

Σε κοινή δήλωση τους χαρακτηρίζουν ότι είναι η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη τώρα αρχαιοτήτων.

 

Μάλιστα, ζητούν από την νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη όλων των φορέων «προκειμένου να παρουσιάσει ένα σαφές, δεσμευτικό και οριστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και λειτουργίας του μετρό».

X