ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η παγίδα που απειλεί τον ΠΑΟΚ στη Βρετάνη κόντρα στην Γκινγκάμπ

Η παγίδα που απειλεί τον ΠΑΟΚ στη Βρετάνη κόντρα στην Γκινγκάμπ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το βαθμό κινδύνου που έχει για τον Δικέφαλο ο σημερινός αγώνας

Παγίδα! Είναι η λέξη που ταιριάζει γάντι στο σημερινό παιχνίδι με την Γκινγκάμπ στη Γαλλία. Η γλώσσα των αριθμών- αδιάψευστος μάρτυρας της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων- αλλά και η περιρέουσα ατμόσφαιρα μπορούν να εγκλωβίσουν τον ΠΑΟΚ στην ψευδαίσθηση είναι το απόλυτο φαβορί!

 

Η διαπίστωση δεν είναι ψεύτικη. Καθρεφτίζει ρεαλιστικά την πραγματικότητα. Μπορεί όμως να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Το πάθημα με την Καλαμαριά θα έχει γίνει μάθημα σε όλους.

 

Η Γκινγκάμπ έχει καθηλωθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχει αλλάξει πολλούς παίκτες σε σχέση με πέρσι, στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε από την Μονπελιέ με 2-1, η έδρα της είναι ένα χωριό στη Βρετάνη δεν διαθέτει τίποτα που να προκαλεί φόβο. Εκτός από την αδυναμία της! Εκεί βρίσκεται η δύναμη της!

 

Αν ο Αναστασιάδης και οι παίκτες πιστέψουν ότι έχουν να διεκπεραιώσουν μια βόλτα αναψυχής στη Γαλλική εξοχή θα βρεθούν προ απροόπτου. Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι άλλο πράγμα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα εντός συνόρων.

 

Ποτέ στο παρελθόν το κλίμα δεν ήταν τόσο καλό όσο είναι σήμερα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την κεκτημένη ταχύτητα των σερί καλών αποτελεσμάτων, επίθεση-πολυβόλο που μετράει 21 γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια, είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, επίτευγμα που για τελευταία φορά επανέλαβε πριν δώδεκα χρόνια (!), κι έχει κεκτημένη ταχύτητα που φαίνεται στις δηλώσεις όλων. Όλα συνηγορούν υπέρ του. Όπως και το γεγονός της παρουσίας στο πλευρό του περίπου 600 εκδρομέων οπαδών του. Η απόβαση τους στη Βρετάνη θα ολοκληρωθεί σήμερα.

 

Να μην ξεχνάμε και το εντυπωσιακό 6-1 επί της Ντιναμό Μίνσκ στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου. Όλα αυτά οι Γάλλοι τα ξέρουν. Θα παίξουν αμυντικά, θα προσέξουν τα νώτα τους και θα βγουν στην κόντρα. Αυτό λεει η ποδοσφαιρική λογική. Γιατί η φουλ επίθεση θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το παιχνίδι είναι στα μέτρα του όπως και ο αντίπαλος. 

 

X