ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η… μπάλα τώρα στον Σπανό

Η… μπάλα τώρα στον Σπανό

Η διοίκηση ολοκλήρωσε το έργο της, με 14 μεταγραφές και πλέον ο προπονητής καλείται να «δέσει» την ομάδα

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και ο Αρης, με την απόκτηση του Βαγγέλη Πλατέλλα, συμπλήρωσε το φετινό του παζλ κλείνοντας τις προσθήκες με τους 14 στον αριθμό ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Παύλο Μυροφορίδη, ολοκλήρωσαν το κομμάτι της δικής τους δουλειάς, δίνοντας πλέον την… μπάλα στον προπονητή. Δουλειά του Δημήτρη Σπανού είναι πλέον να κάνει τον Αρη ομάδα, με όλη τη σημασία της έννοιας. Ο 48χρονος προπονητής είχε τη «ευλογία» όλες οι κινήσεις -πλην του Πλατέλλα-να γίνουν έγκαιρα και στοχευμένα, ξεκινώντας η ομάδα την προετοιμασία της έχοντας ένα πλήρες ρόστερ.

 

Σε κάποιες θέσεις μάλιστα ο Αρης παρουσιάζει υπεροπλία, γεγονός που δίνει στον προπονητή τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα τις συνθήκες που θα συναντήσει. Το δύσκολο για τον Έλληνα κόουτς όμως είναι, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για το Πρωτάθλημα της Football League, να «δέσει» την ομάδα του ως σύνολο. Αυτό σημαίνει: να μπορεί να λειτουργήσει ο ένας παίκτης με τον άλλον. Να βρει τα κατάλληλα «δίδυμα» και με το που μπει ο Αρης στον φετινό μαραθώνιο να παρουσιαστεί ως ένα μονταρισμένο σύνολο, με χημεία και αυτοματισμούς. Μια ομάδα που θα έχει ξεκάθαρο πλάνο, αρχή μέση και τέλος στο παιχνίδι της, καλοδουλεμένη και ρολαρισμένη.

 

Αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις και τα όποια φιλικά ακολουθήσουν. Ως ένα βαθμό βέβαια έχει περάσει κομμάτια της αγωνιστικής του φιλοσοφίας, μέσα από τα έξι φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Αρης, στον ένα μήνα προετοιμασίας που διανύει, αλλά είναι ξεκάθαρο ακόμη ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη στα επίπεδα που (και) ο ίδιος θέλει. Το θετικό είναι ότι έχει σύμμαχο τον χρόνο, καθώς ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα -ακόμα και σήμερα- πότε θα ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα της Football League. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα κομμάτια που τού έδωσε η διοίκηση και να τα… τοποθετήσει στη σωστή θέση ολοκληρώνοντας το παζλ του.

 

 

X