ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η... «μούγκα» του Στανόγεβιτς και τα μαγικά που δεν γίνονται

Η... «μούγκα» του Στανόγεβιτς και τα μαγικά που δεν γίνονται

Ο Σέρβος δεν πλήρωσε μόνο την απειρία του αλλά και το γεγονός ότι δεν ζήτησε το αυτονόητο από τον Σαββίδη: να του πάρει πολλούς ποιοτικούς παίκτες

 

Διαβάστε τι είχα γράψει δύο μέρες μετά την πρόσληψη του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και την επίσημη παρουσίασή του:

 

«Αγαπητέ κύριε Σαββίδη, σας ευχαριστώ θερμά γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να δουλέψω στην Ευρώπη, μου προσφέρατε ένα καλό συμβόλαιο, μου εξασφαλίζετε άριστες συνθήκες εργασίας και ξέρω ότι, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, θα παίρνω... ντάγκα τα λεφτά μου, χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση.

 

Με τις οικονομικές δυνατότητες που έχετε, θα μπορούσατε να φέρετε στον ΠΑΟΚ έναν πιο ακριβό, αλλά πολύ πιο έμπειρο προπονητή, με περισσότερες γνώσεις, με πιο πλούσιες παραστάσεις και πιο ψημένο στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων υπό πίεση. Εσείς επιλέξατε εμένα και γι’ αυτό σας είμαι ευγνώμων. Σας υπόσχομαι, δε, ότι θα κάνω το παν ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνετε.

 

Ωστόσο, με δεδομένο ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και, στη συνέχεια, η πρόκρισή της σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι με το υπάρχον ρόστερ το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε αποτυχία. Υπάρχουν στην ομάδα ορισμένοι πραγματικά αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι, όμως, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτόν τον φιλόδοξο στόχο, καθώς, μάλιστα, παράλληλα θα διεκδικούμε το Κύπελλο και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Εάν, λοιπόν, θέλετε να με βοηθήσετε στο έργο μου, εάν θέλετε να μου δώσετε τα εφόδια για να συμβάλω και εγώ στην ικανοποίηση της επιθυμίας που εσείς ο ίδιος πρώτος έχετε να δείτε έναν ΠΑΟΚ ποιοτικά ανώτερο, πρέπει να συμφωνήσετε στην απόκτηση αρκετών πολύ καλών παικτών. Δεν ζητώ να ξοδέψετε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να πάρουμε τον Μέσι και τον Ρονάλντο, σας παρακαλώ, όμως, να κάνετε το καλύτερο δυνατό ώστε να αναβαθμίσουμε την ομάδα και να την οδηγήσουμε στην επίτευξη των στόχων της.

 

Πολλοί άλλοι προπονητές απέτυχαν πριν από εμένα την τελευταία πενταετία. Αν η ομάδα δεν ενισχυθεί με μεγάλους παίκτες, γιατί να πετύχω εγώ; Δεν θέλω να σας είμαι ευχάριστος, γι’ αυτό και δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Θέλω να είμαι χρήσιμος, γι’ αυτό σας μιλώ ρεαλιστικά. Δεν έχω σκοπό να βολευτώ στον ωραίο μου μισθό. Επιθυμία μου είναι να πετύχω και, στο τέλος της σεζόν, όλοι μαζί να πανηγυρίζουμε γιατί είμαστε πρωταθλητές. Επειδή, όμως, δεν είμαι μάγος, επαναλαμβάνω ότι πρέπει να βελτιώσουμε σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ μας, για να κάνουμε έναν ΠΑΟΚ έτσι όπως τον ονειρεύεστε εσείς, όπως τον θέλει ο κόσμος του και όπως τον φαντάζομαι και εγώ»

 

Αν ήμουν ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αυτά θα έλεγα στον Ιβάν Σαββίδη, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί του και για να προσφέρω, από την πρώτη στιγμή, πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα. Δεν είμαι, όμως. Κι αν με ρωτήσετε τι είπε στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ο Σέρβος τεχνικός, θα σας γελάσω γιατί δεν ξέρω. Εσείς, αλήθεια, τι πιστεύετε;»

 

Τι να πιστεύετε... «Μούγκα» έκανε ο Σέρβος. Μεγάλο το λάθος του. Δεν ζήτησε την αυτονόητη ενίσχυση. Νόμιζε ότι θα είναι αρεστός στον Ιβάν αν δεν προβάλλει απαιτήσεις. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει... «μας φτάνουν Μακ και Ρέι για τα ματς με τον Ολιμπίκ Ντόνετσκ και μετά βλέπουμε». Υστερα, όπως λένε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έφτασε στο σημείο να μην πιστεύει στους υψηλούς στόχους που πριν υπογράψει πίστευε. Ε, λοιπόν, ας πρόσεχε. Ας έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να υποσχεθεί υψηλούς στόχους...

 

Ερώτημα: Εάν ο Στανόγεβιτς είχε στη διάθεσή του τρεις – τέσσερις ακόμη μεγάλους παίκτες, θα είχε παρουσιάσει κάτι καλύτερο; Αγνωστο. Αμφιβάλλω, είναι η αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να ξέρω.

Αλλο ερώτημα τώρα: Με το υπάρχον ρόστερ και χωρίς τρεις-τέσσερις ακόμη μεγάλους παίκτες, μπορεί ο οποιοσδήποτε άλλος προπονητής να κάνει τον ΠΑΟΚ να «πετάει», να πάρει το Πρωτάθλημα και να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ; Επίσης δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω πάρα πολύ.

 

Καλώς αλλάζει ο ΠΑΟΚ προπονητή, για να καθίσει στον πάγκο του κάποιος πιο έμπειρος και πιο ικανός. Αλλά ούτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μάγος. Μαγικά δεν γίνονται για να βγει μια ομάδα πρωταθλήτρια. Με ποιοτικά ρόστερ παίρνουν οι ομάδες Πρωτάθλημα.

X