ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γουλιέλμος: «Θέλουμε να σπάσουμε το ban, πληρώνω τα λάθη μου»

Γουλιέλμος: «Θέλουμε να σπάσουμε το ban, πληρώνω τα λάθη μου»

Στη γενική συνέλευση του ΑΣ Αρης μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΑΚΗΣ

 

Ο μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε για όλη την παρουσία του και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη για το μπάσκετ.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 


«Γίνεται το καλύτερο από μια ομάδα ανθρώπων που έχει βασικό στόχο το καλύτερο για το τμήμα του μπάσκετ. Μου ζητήθηκε από τον ΑΣ να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον. Στόχος είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κανονικότητα. Ηταν μια χρονιά που πληρώθηκαν πολλά, που ήρθαν χορηγίες στην ομάδα και που παράλληλα μειώθηκαν σημαντικά οι οφειλές της ΚΑΕ και αυξήθηκαν οι χορηγίες. Πολλά χρήματα πήγαν στο αθλητικό κομμάτι της φετινής χρονιάς. Κάναμε πράγματα με πολλές θυσίες και αρκετή δουλειά. Για την τρέχουσα χρήση υπάρχουν μικρά υπόλοιπα προς το αγωνιστικό τμήμα, από μηδέν ως 2 μήνες. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν εξοφληθεί τα πάντα. Εχουν γίνει μια σειρά ενεργειών για την άρση του ban. Θέλουμε μέχρι την έναρξη του έτους να σπάσουμε το ban. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα πρέπει να ξέρετε πως επικρατεί μια περίεργη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό επηρεάζει τις χορηγίες και φυσικά η όλη την κατάσταση στην αγορά. Το παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα πρέπει να πω πως όλη η διοίκηση ανταποκρίνεται σε διάφορες υποχρεώσεις και οφειλές παλαιότερων ετών. Η εύκολη λύση για μένα θα ήταν να επιλέξω μια διοίκηση Πρωτοδικείου. Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση δεν είναι σωστή και δεν εξυπηρετεί την ομάδα. Εχουμε πολλά πράγματα να ανταποκριθούμε. Και παλαιότερες οφειλές, αλλά και το θέμα του Αλεξανδρείου”, λέει αρχικά.

 


Οσο για τις συζητήσεις που έχουν γίνει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ τόνισε σχετικά. “Από τον Απρίλιο του 2018 έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που θα ήθελαν να βοηθήσουν. Η πόρτα πάντα ήταν ανοιχτή. Διερωτήθηκε κανείς πως ανταποκρινόμαστε για οφειλές που έγιναν από άλλους; Θα πρέπει να αναφέρω πως ο Αρης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ποσό κοντά στα 5,5 εκ. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς την ομάδα, αλλά και τον κόσμο. Μέχρι να εμφανιστώ στον Αρη, δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές, μέχρι να έρθω στον Αρη. Εχω αλλάξει όλη μου τη ζωή”.

 

Για να προσθέσει στη συνέχεια ο Δημήτρης Γουλιέλμος. “Σταδιακά προσπαθεί η ομάδα να ανταποκριθεί σε αυτά που πρέπει και το νέο συμβούλιο έχει μια πρόθεση να εκσυγχρονίσει τον Αρη, Σκοπός να αποτανθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο σε όλους τους Αρειανούς και να φέρει πιο κοντά εταιρίες, που θέλουν να βοηθήσουν. Αναφέρθηκαν κάποιοι πως πρέπει να υπάρχουν αθλητές στο νέο συμβούλιο, αλλά έχουμε στο συμβούλιο ανθρώπους σπουδαγμένους και μορφωμένους. Και φυσικά υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι, με τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την ομάδα και θα έχουν την ευθύνη να κάνουν το καλύτερο”.

 

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος τόνισε για τον Σούλη Μαρκόπουλο...“Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας πριν δημιουργηθούν και φυσικά σκέφτεται κινήσεις πριν του ζητηθούν. Για τον λόγο αυτό πήρα φέτος περισσότερο χρόνο για να επιλέξω τον κατάλληλο άνθρωπο σε σχέση με προηγούμενες επιλογές. Θέλω να κάνω το λιγότερο δυνατό έλεγχο σε έναν προπονητή και ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο...”
Για την περίοδο που υπάρχει και τα όσα θα ακολουθήσουν...“Ο Αρης δε θα ξαναεπιστρέψει σε κατάσταση υποβιβασμού, ο Αρης δε θα ζει με εράνους, δε θα ταξιδεύει με λεωφορείο, δε θα έχει επίσχεση εργασίας και φυσικά πολλά άλλα που γύρισαν την ομάδα πίσω. Εχω κάνει πολλά λάθη, το ξέρω. Τα οποία πληρώνω όμως και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω πως πληρώνω και λάθη άλλων. Και αν ο Αρης βρίσκεται σε αυτή τη θέση, βρίσκεται γιατί βρέθηκε κάποιος ρομαντικός να βάλει τα στήθια του. Σίγουρα, δεν μπορώ να πω πως θα πάμε για Πρωτάθλημα, αλλά θα είναι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη”.

 


Οσο για το γεγονός του ό,τι ζητήθηκε από τον Γιάννη Ψηφίδη να δώσει τις μετοχές και να βρει ο ΑΣ μια λύση, είπε σχετικά...“Προσωπικά έχω δώσει την ψυχή μου και την περιουσία μου για τον Αρη και φυσικά ο Αρης δε διοικείται με εξυπνάδα και λόγια. Το να μου ζητείται από τον ΑΣ να παραδώσω τις μετοχές μου δεν είναι λύση. Ο Αρης δε διοικείται με λόγια, χρειάζεται χρήματα και φυσικά θα πρέπει να αναφέρω πως δε γίνεται να μπει κάποιος χωρίς χρήματα. Αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, ας έρθουν να μουν πουν ποιοι είναι...”

 


Επίσης, τόνισε...”Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο Αρης θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου, ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι' αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά”.

 

 

Επίσης,ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανέφερε πως πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας και πως θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. “Προσπαθώ να παραμείνω μακριά από το κέντρο της επικαιρότητας. Από την ημέρα που εμφανίστηκα έχω ακούσει τα πάντα. Εξι μήνες λέγομαι μπροστινός. Υπάρχουν δημόσιο έγγραφα που αποδεικνύουν την απόκτηση των μετοχών. Πρέπει να τελειώσει όμως αυτό, γιατί είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Τα σχόλια μάλιστα έρχονται από ανθρώπους δικούς μας. Αρειανούς. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις. Εχω το παράπονο πως δέχομαι πολλούς χαρακτηρισμούς και είναι άδικο για μένα. Εχουν γίνει πολλές συναντήσεις με ανθρώπους ήταν μέλη της διοίκησης. Εχω δηλώσει σε όλους πως όποιος θέλει να συμμετέχει με συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να δώσει μια χορηγία ή και να βοηθήσει όπως μπορεί, είμαι ανοικτός. Δε γίνεται όμως και κερατάς και γδαρμένος...Και να πληρώνω και να την ακούω...Από τρίτους. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο, πως βαθιά μέσα μου πως το τέλος η αξιοπρέπεια και η σοβαρότητα νικάει. Σε όλη μου τη ζωή αν δεν προσφέρεις, δε δικαιούσαι να μιλάς. Μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις δε γίνεται. Οι δωρεάν κριτές μας τελείωσαν...”.

 


Κλείνοντας, ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για την επόμενη χρονιά τα διαρκείας και η αύξηση σημαντικού κεφαλαίου, χαιρετίζοντας παράλληλα την παρουσία όλων είναι στη συνέλευση. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θα έχουν δωρεάν προσέλευση. Τέλος, με την αγορά διαρκείας θα υπάρχει η κάρτα φιλάθλου για την ενίσχυση του ΑΣ. “Δε φανταζόμουν ό,τι θα είχα τόσο μεγάλη κριτική που δεν κάνει καλό στην ομάδα”...Από τα 5,5 εκατομμύρια που ανέλαβα τον Αρη, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια.. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και λέγονται και άλλα που δε λέγονται...Σε κάθε περίπτωση η μεθοδολογία είναι απλή...Ο προπονητής θα διαλέξει παίκτες και κάνουμε το καλύτερο για το σπάσιμο του ban”.

 

Για το γήπεδο πρόσθεσε ο Δημήτρης Γουλιέλμος σε σχέση με τα όσα συζήτησε:” “Ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2018 να συζητώ με τον κ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση του Παλέ. Πρέπει αυτή η παραχώρηση να γίνει σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, δηλαδή τον Α.Σ. Ξεκινήσαμε μία διαδικασία και κάναμε πολλές συναντήσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία ότι θα μας παραχωρήσει ες αεί, δηλαδή για 40+40 χρόνια και ούτω καθεξής, το σύνολο του Παλέ και το κυλικείο. Θα αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είχαμε το δικό μας γήπεδο, θα διοργανώναμε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θα είχαμε έσοδα. Κάποια στιγμή ο κ.Βασιλειάδης κάλεσε τον Α.Σ. και τα ΕΑΚ στο γραφείο του, ενώ είχαμε πει να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μας κάλεσε ο υπουργός μαζί με τον Α.Σ. Είχαμε μεγάλη αντίδραση από τα ΕΑΚ. Ο Α.Σ. είπε ότι θέλουμε κι εμείς να παίρνουμε ένα ποσό από την ΚΑΕ. Μαλώσαμε, μας είδε στραβά ο κ.Βασιλειάδης και μετά δεν έγινε τίποτα. Ο κ. Βασιλειάδης μου είπε ότι μέχρι τις 6 Ιουλίου υπογράφω. Τελικά με πήραν από το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει”…

 

Με αυτήν την τοποθέτηση ολοκληρώθηκε η ομιλία του Δημήτρη Γουλιέλμου.

 

Στη συνέχεα μίλησαν και οι Γρόλλιος, Ζεϊμπέκης, Φλόκας. Εθεσαν ερωτήσεις και αμφιβολίες για τα όσα είπε ο Γουλιέλμος και ζητούν αποδείξεις για τα λεγόμενα του.

 

 

Ο Αρβανίτης είπε πως έχει έτοιμη ομάδα να αναλάβει αν δεν μπορέσει να προχωρήσει ο Γουλιέλμος.

X