ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση στο «πολύπαθο» μπάσκετ

Γολγοθάς χωρίς Ανάσταση στο «πολύπαθο» μπάσκετ

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης ο φετινός ελκυστικός και πολλά υποσχόμενο ΠΑΟΚ. Μετά τον Χάτσερ, αποχώρησε και ο Γκάρετ. Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας

Μέσα στη γενική ευφορία και στους πανηγυρισμούς της ασπρόμαυρης οικογένειας κι ένας μικρός «λυγμός». Αφορά το δράμα που βιώνει το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου το οποίο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης μετά τα όσα απρόσμενα συμβαίνουν.

 

Και λέμε απρόσμενα, γιατί μετά τις διαβεβαιώσεις στήριξης που υπήρξαν στο μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στην ΚΑΕ (το οικονομικό) όλα έδειχναν πως είχε διασφαλιστεί η αδιατάρακτη πορεία της ομάδας και η κανονικότητα της λειτουργίας της. Δυστυχώς οι εξελίξεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν αιφνιδιαστικές και ως ένα σημείο και αδιευκρίνιστες, άλλαξαν απρόβλεπτα το σκηνικό και θόλωσαν την όλη ατμόσφαιρα, αφήνοντας όπως ήταν επόμενο, μαζί με την απογοήτευση και την πίκρα κι ένα σωρό δικαιολογημένα ερωτηματικά. Το τι μεσολάβησε και είχαμε αυτή την μη αναμενόμενη ανατροπή των δεδομένων (αν έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν) για την ώρα παραμένει άγνωστο. Θα λέγαμε και μυστήριο, αν δεν υπήρχε προϊστορία με παρόμοιας φύσης δραματικές ανατροπές στο πολύπαθο μπασκετάκι του ΠΑΟΚ. Τα προειδοποιητικά μηνύματα μιας επερχόμενης οικονομικής ασφυξίας, προφανώς ανησύχησαν τους επιτελείς της ΚΑΕ.

 

Όπως αποδεικνύεται όμως εκ των πραγμάτων και από τις εξελίξεις, δεν εκτιμήθηκαν σωστά και ψύχραιμα. Δεν ξέρουμε τι έφταιξε σε αυτό. Όπως επίσης δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε αν και πότε θα λήξει αυτό το δράμα της ΠΑΟΚτσήδικης καλαθόσφαιρας, που δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα Γολγοθά… χωρίς Ανάσταση. Μετά τον Χάτσερ, αποχώρησε και ο Γκαρετ. Διπλό και ισχυρότατο πλήγμα με τους εναπομείναντες μουδιασμένους και απλήρωτους να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν καθαρά για λόγους συναισθηματικούς. Και όλα αυτά μέσα σε μια ομάδα που στήθηκε με πολύ μεράκι, με πολύ κόπο κι επιδέξια, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε το πρότυπο αλλά και την έκπληξη της χρονιάς. Γιατί αναντίρρητα ο φετινός ΠΑΟΚ σου έδινε το δικαίωμα να ποντάρεις επάνω του για σπουδαία πράγματα. Αν βέβαια είχε και μια ανάλογη βοήθεια. Δυστυχώς όμως όλα αυτή τη στιγμή οδηγούν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση. Και εξηγούμεθα: Αντί αυτή η ομάδα πρότυπο να στηριχθεί και να κάνει το μεγάλο άλμα (γιατί το έχει) στην επόμενη χρονιά, σήμερα διαλύεται.

 

Επιστρέφοντας στην αναζήτηση ευθυνών, εξηγήσεων και απαντήσεων για τα όσα δραματικά συμβαίνουν, νομίζουμε ότι επιβάλλεται μια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς της ΚΑΕ για να διαφωτιστούν οι πτυχές του δράματος που βιώνει το κλαμπ. Παράλληλα όμως είναι ανάγκη να γίνει και μια συντονισμένη κινητοποίηση της ασπρόμαυρης οικογένειας να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη για να θέσει υπό την προστασία του το πολύπαθο τμήμα. Η ευαισθησία του μεγαλομετόχου των Πρωταθλητών Ελλάδας σε ότι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με το δόγμα του ενιαίου συλλόγου που έχει εξαγγείλει στο παρελθόν, είναι πράγματα γνωστά. Ίσως όμως εδώ να υπάρχει ένα ερωτηματικό γιατί (και αν υπάρχει λόγος) δεν έχει προχωρήσει στην απόφαση, να είναι εκείνος που θα δώσει τέλος στο Γολγοθά του πολύπαθου τμήματος.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (2/5)

X