ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γλύτωσε γκρίνια και εσωστρέφεια

Γλύτωσε γκρίνια και εσωστρέφεια

Ο Γιώργος Ζαΐρης αρθρογραφεί για την ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα του ΠΑΟΚ και για την γκρίνια και την εσωστρέφεια που τελικά δεν ήρθαν

Το γκολ του Δημήτρη Πέλκα δεν χάρισε μόνο τρεις πολύτιμους βαθμούς στον ΠΑΟΚ αλλά στην παρούσα φάση κάτι πολύ πιο σημαντικό: την ηρεμία που τόσο πολύ χρειαζόταν η ομάδα μετά από ένα δεκαήμερο όπου αν εξαιρέσουμε τη νίκη επί του Ολυμπιακού τίποτε δεν πήγε καλά.

 

Είμαι σίγουρος ότι η γκρίνια και η εσωστρέφεια θα έκαναν παρέα τον ΠΑΟΚ στο διάστημα της διακοπής και μέχρι να έρθει ο επόμενος αγώνας, αυτός με τη Λάρισα επίσης στην Τούμπα. Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας που άγγιξε το μέτριο. Αλλά από την άλλη και στο σημείο που έχουμε φτάσει στο Πρωτάθλημα κάθε νίκη είναι πολύτιμη γιατί στόχος της ομάδας είναι να πλασαριστεί με την όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογία στα πλέι οφ. Φυσικά και με ανάλογες εμφανίσεις κινδυνεύεις πάντα να παίζεις με τη φωτιά και να καείς. Αλλά επειδή ακριβώς ακολουθεί η διακοπή του Πρωταθλήματος, ήταν πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να πάει με νίκη σε αυτήν. Αφενός διότι οι παίκτες θα πάρουν ανάσες και αφετέρου ο Ιβιτς θα προσπαθήσει να διορθώσει αδυναμίες που έχει εντοπίσει. Διαφορετικά όμως είναι να δουλεύεις χωρίς γκρίνια και εσωστρέφεια, στοιχεία γνώριμα στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Σε ότι αφορά τον αγώνα; Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία σε αυτή τη θέση.

 

Καλά στημένος, είχε και ευκαιρίες στο πρώτο μέρος κυρίως να κάνει τη ζημιά. Από την άλλη φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Πρίγιοβιτς είναι «αόρατος» στην αντίπαλη περιοχή και επίσης ότι ο ανέτοιμος Κάνιας δημιουργεί προβλήματα στην ίδια του την ομάδα παρά στον αντίπαλο. Για αυτό και τονίζω και πάλι ότι έστω και στο 94’ αυτή η νίκη είναι άκρως πολύτιμη. Κλείνω με τον Πέλκα. Μπορεί με την χειρονομία του να μην ήθελε να προσβάλλει αντίπαλο. Να το δεχθώ. Αλλά αυτό το γκολ δεν χάρισε τίτλο. Δεν ήταν το τελευταίο ματς της σεζόν που χαρίζει στον ΠΑΟΚ την έξοδο στο CHL. Και είναι κρίμα κυρίως για τον ίδιο να είναι έτοιμος να μείνει εκτός αγώνων για τρεις τουλάχιστον αγωνιστικές. Χρειάζεται καθαρό μυαλό.

X