ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γκουαρδιόλα: «Το VAR σκοτώνει το πάθος στο ποδόσφαιρο»

Γκουαρδιόλα: «Το VAR σκοτώνει το πάθος στο ποδόσφαιρο»

Θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία έχει η χρήση του βιντεοδιαιτητή σύμφωνα με τον Καταλανό προπονητή

 

Σίγουρος ότι το VAR είναι ένα καλό εργαλείο για το μέλλον αλλά ότι «σκοτώνει» το πάθος στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Πέπε Γκουαρδιόλα.

 

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι σχολίασε τη χρήση του βιντεοδιαιτητή στο παιχνίδι της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να είσαι ψυχολογικά έτοιμος και δυνατός για να αποδεχθείς τις αποφάσεις του ενώ ευχήθηκε να μην κάνει λάθη.

 

Οι δηλώσεις του:

 

«Πρέπει να είσαι πνευματικά δυνατός όταν το VAR δεν θα είναι στο μέρος σου. Σκέφτεσαι ότι με το σκορ στο 3-0 το παιχνίδι έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά στο 2-0 το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να είσαι ψύχραιμος και δυνατός. Θα αλλάξει τη δυναμική όχι μόνο των ομάδων, αλλά και των θεατών. Είναι ένα καλό μάθημα για το μέλλον, αλλά σκοτώνει το πάθος για το ποδόσφαιρο.

 

Μετά από όσα έγιναν πέρυσι στο παιχνίδι με την Τότεναμ, τα συναισθήματα που υπήρχαν, τώρα μπορούμε να τα ελέγξουμε καλύτερα. Πρέπει να είσαι δυνατός, πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου.

 

Αυτό που εύχομαι, αυτό που επιθυμώ είναι το VAR να μην κάνει λάθη. Αυτό είναι το μόνο που ζητάω. Όταν είναι οφσάιντ, είναι οφσάιντ. Όταν είναι πέναλτι, είναι πέναλτι».

 

Να θυμίσουμε στο παιχνίδι των δύο ομάδων, το VAR ακύρωσε το γκολ του Ζεσούς ως οφσάιτ καθώς ήταν λίγα χιλιοστά πιο μπροστά το σώμα του, επικύρωσε το τέρμα του Στέρλινγκ ενώ ανάγκασε το διαιτητή να σφυρίξει επανάληψη του πέναλτι.

 

X