ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιορτή, κάτι σαν συναυλία

Γιορτή, κάτι σαν συναυλία

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τον πανζουρλισμό που επικράτησε για τα εισιτήρια του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και την γιορτή που ετοιμάζεται

Αυτό δεν έχει προηγούμενο! Και δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αλλά καθρεφτίζει την πραγματικότητα. Πανζουρλισμός! Τα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΟΚ- Λεβαδειακού βγαίνουν σήμερα στην κυκλοφορία κι όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε… Δεν θα μείνει ούτε για δείγμα. Το sold out είναι προ των πυλών! Δικαιολογημένα!

 


Παλιά στην μόδα, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, ήταν άλλη έκφραση του στυλ «τα εισιτήρια από τα συρτάρια πέρασαν στις τσέπες των φιλάθλων, χωρίς να τα δει το φώς του ήλιου». Αυτό θα ισχύσει και σήμερα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν συρτάρια, γιατί όλα τα εισιτήρια θα δοθούν μέσω του διαδικτύου. Ούτε συρτάρια, ούτε ουρές, ούτε σπρωξίματα, ούτε ξενύχτι έξω από το γήπεδο. Πολιτισμένα πράγματα.

 


Η φορτική ζήτηση δημιουργεί την ασφαλή εντύπωση ότι ακόμα κι αν η Τούμπα είχε την χωρητικότητα παλαιών δεκαετιών, κάτι παραπάνω από 45.000 θεατές, θα αποδεικνυόταν μικρή για να χωρέσει την τεράστια δίψα του κόσμου του ΠΑΟΚ να πάρει μέρος στην μεγάλη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Τα τηλεφωνήματα πέφτουν από κάθε γωνιά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Στο γραφείο τηλεφωνούν άνθρωποι να ζητήσουν ένα εισιτήριο (!!!) κι άλλοι που ενημερώνουν ότι ξεκινούν από την Αμερική ή την Αυστραλία. Τέτοια ζήτηση δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν. Κι αυτό έχει την εξήγηση του.

 


Σήμερα αυτός που θα πάει στην Τούμπα την Κυριακή, δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Θέλει να πάρει μέρος στη γιορτή, να παρακολουθήσει την φιέστα, να γίνει μάρτυρας ενός ιστορικού γεγονότος: της κατάκτησης του τίτλου 34 ολόκληρα χρόνια μετά. Έτσι το τελετουργικό αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα και δημιουργεί την εξής σκέψη: «Να πάρω μαζί την γυναίκα μου, το παιδί μου, τη φίλη μου, την παρέα μου». Κάτι σαν να πηγαίνεις σε συναυλία!
Κι επειδή δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αλλά κάτι πολύ περισσότερο και διπλάσια χωρητικότητα να είχε η Τούμπα θα ήταν πρόβλημα…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/4)

X