ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Γιώργος Μπαντής, ο ρατσισμός, ο Υπουργός & το «Νο Politica» (vid)

Ο Γιώργος Μπαντής, ο ρατσισμός, ο Υπουργός & το «Νο Politica» (vid)

O Μπαντής ταράζει για μία ακόμη φορά τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου - Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Ο τερματοφύλακας Γιώργος Μπαντής, νεοεκλεγείς πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (με θητεία σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο και Λαμία), στο πλαίσιο της παρουσίασης (στο cafe-bar CHAPEL Cultural House) στην Κατερίνη, του βιβλίου "Η μπάλα στην κερκίδα", του συναδέλφου δημοσιογράφου, Θάνου Σαρρή, (εκδόσεις Οξύ), ταράζει, για μία ακόμη φορά, τα "λιμνάζοντα νερά" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 


Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την off court δημοσιογραφική ερώτηση του γράφοντος, "αισθάνεται την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία" και "ως πρότυπο για τα παιδιά", "δεν είναι αθλητής μόνο τις δύο ώρες" (του αγώνα).

 


Με χαρακτηριστικό τρόπο, καταδεικνύει τη στάση ζωής που υπηρετεί στην καθημερινότητά του, κατακεραυνώνει το "Νο Politica" και στηλιτεύει, μεταξύ άλλων, τον ρατσισμό, γιατί... "Αν δε μιλήσουμε εμείς που έχουμε το βήμα και τη δυνατή φωνή ν' ακουστούμε, για τον ρατσισμό και την αδικία, ποιος θα μιλήσει;"

 


Ο ίδιος έχει πλήρη συναίσθηση του χρέους του, ως αθλητή και ως ανθρώπου: "Οφείλουμε να γίνουμε η φωνή αυτού που αδικείται...", αναδεικνύοντας, παράλληλα, την αξία της διαφορετικότητας, γιατί..."Όταν αποδοκιμάζουμε τη διαφορετική φανέλα, δίνουμε το δικαίωμα (παράδειγμα) στο παιδί ν' αποδοκιμάζει το διαφορετικό παντού..."
Ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος, ο Γιώργος Μπαντής παραμένει σταθερός στις απόψεις και τα πιστεύω του, "αδιαφορώντας" για τις συνέπειες των λόγων και των έργων του, στους επιχειρηματίες και στις ομάδες που, κατά καιρούς, αγωνίζεται.

 


Δε διστάζει ν' αναπτύξει την ιδέα της λαϊκής βάσης -που κυριαρχεί, άλλωστε, στο βιβλίο του Θάνου Σαρρή αλλά και στο εξωτερικό-, στις ομάδες, μακριά από τις επιταγές του Κράτους, με καυστικές αναφορές στον... Υπουργό (στη Θεσσαλονίκη) και τις επιλογές των Κυβερνώντων, γιατί... "τα χρέη εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες για τα συμφέροντά τους..."

 


Υ.γ. Ο δρόμος, πάντως, είναι μακρύς και ο Γιώργος Μπαντής χρειάζεται υπομονή, επιμονή, διάρκεια και συμπαραστάτες, εντός κι εκτός ποδοσφαίρου!

 

 

X