ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από τον Αντρόφωτο»

Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από τον Αντρόφωτο»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Αντρόφωτος ανατολικά των Φούρνων.

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/4) στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος.«Παρατηρούμε ότι στο Αγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι λαμβάνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».Πώς έγιναν τα πράγματα: Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί άνδρες από τους Φούρνους Κορσεών ύψωσαν την ελληνική σημαία.Ειδικότερα, οι νεαροί κατευθύνθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

 

Δείτε φωτογραφίες από την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας πάνω στη βραχονησίδα με πρωτοβουλία τριών νεαρών, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν πριν από τρεις ημέρες στο samos24.gr:

 

zougla.gr

X