ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιατί τόσο... «εύκολα» να φύγει ο Κουλούρης;

Γιατί τόσο... «εύκολα» να φύγει ο Κουλούρης;

Η μη ένταξη στο ρόστερ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, νεαρού και χαρισματικού εκτελεστή Ευθύμη Κουλούρη

Ασφαλώς δεν είμαι αυτός που αποφασίζει για κάποια πράγματα για τα οποία υπάρχουν υπεύθυνοι και αρμοδίως εξουσιοδοτημένοι, ως εκ τούτου και ειδικοί, οι οποίοι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

 

Ωστόσο, διατηρώντας το δικαίωμα μιας δεύτερης άποψης νομίζω ότι μπορώ να την καταθέσω διευκρινίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει πρόθεση άσκησης αρνητικής κριτικής, αλλά μια προσπάθεια να εξηγήσω πρώτα στον εαυτό μου, πιθανότατα και με μια καλοπροαίρετη διάθεση να αποδεχθώ «κάτι» το οποίο σε πρώτη φάση – ή σε πρώτη ανάγνωση – δε μου κάθεται καλά. Όπως αντιλαμβάνεστε και από τον τιτλο του σημερινού σημειώματος αυτό το «κάτι» αφορά την ειλημμένη όπως δείχνουν τα πράγματα απόφαση της μη ένταξης του πρώτου σκορερ του πρωταθλήματος Ευθύμη Κουλούρη στο υπό διαμόρφωση ρόστερ του ΠΑΟΚ, της ομάδας που τον γέννησε και τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά. Χωρίς να παρεξηγήσω κανέναν από εκείνους που ανέλαβαν την ευθύνη της απόφασης απλά κάθομαι σκέφτομαι πώς μέτρησαν και πώς ζύγισαν τα πράγματα κι αν το σκεπτικό τους είναι συμβατό και ποδοσφαιρικά ορθόδοξο.

 

Κι αυτό χωρίς να προσμετρήσω ένας στοιχείο που κατά την προσωπική μου άποψη έχει την αξία του και αφορά το συναίσθημα, από τη στιγμή που αυτός ο παίκτης είναι γέννημα και θρέμμα του Δικέφαλου, του οποίου οι οπαδοί ένιωθαν και νιώθουν υπερήφανοι για τα όσα απίστευτα και εκπληκτικά πέτυχε το δικό τους «παιδί». Μακριά λοιπόν από το συναίσθημα και μέσα σε ρεαλιστικές παραμέτρους τα όσα σκέφτομαι και όσα θέλω να κρίνω. Κατά την άποψή μου αυτό που πέτυχε ο Κουλούρης, ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον μικρομεσαίο Ατρόμητο, μιας ομάδας που δεν είχε την εύνοια της διαιτησίας σε αντίθεση με τις δύο άλλες θεωρητικά μεγάλες, έχοντας απέναντί του τις ακριβοπληρωμένες φίρμες τους, ήταν ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος. Αλήθεια, πώς το εξηγούν αυτό το γεγονός; Πώς το εκτιμούν; Πώς τον μέτρησαν ποδοσφαιρικά; Ήταν μικρό κατόρθωμα αυτό που πέτυχε ο νεαρός ΠΑΟΚτσής κόντρα στον Πόνσε, τον Φορτούνη και όποιους άλλους που τους αβαντάριζαν οι Κομίνηδες για να διατηρούνται στην κορυφή των σκόρερ; Πώς το χαρακτηρίζουν; Έκπληξη; Περιστασιακό επίτευγμα;

 

Μια παρένθεση που έκλεισε; Δυστυχώς για κάποιους αυτά όλα αυτοακυρώθηκαν λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας του… θαύματος, ή της παρένθεσης ή της έκπληξης. Γιατί όλο αυτό το ανδραγάθημα εμπεδώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στο σύνολο της αγωνιστικής περιόδου. Αρα, ο Ευθύμης το έχει. Κι αυτό που έχει είναι το χάρισμα του δεινού εκτελεστή. Θα πρέπει όλοι να το παραδεχθούμε. Πάμε όμως παρακάτω. Δεν το έδειξε λένε στον ΠΑΟΚ, στις ευκαιρίες (στις λίγες) που του δόθηκαν, έχοντας όμως μπροστά του τον Πρίγιοβιτς. Το έδειξε στον Ατρόμητο, με έναν απίθανο εντυπωσιακό και ανατρεπτικό τρόπο, δικαιώνοντας τον προπονητή που τον πίστεψε. Η χρονιά του Κουλούρη ήταν εκπληκτική. Πιστεύω ειλικρινά πως όλοι θεωρούσαμε την επιστροφή του όχι απλά δεδομένη αλλά και επιβεβλημένη. Όμως οι εξελίξεις απ’ ότι φαίνεται δείχνουν τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Του έβαλαν πωλητήριο. Το σκεπτικό της πιθανής πώλησης είναι ότι υπάρχει το δίδυμο Ακπομ – Σφιντέρσκι και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα έχει τον χρόνο συμμετοχής που οι ίδιος επιθυμεί.

 

Νέα φάμπρικα κι αυτή, δηλαδή ο χρόνος συμμετοχής να προαποφασίζεται και να συμφωνείται!!! Διαγράφεται παντελώς το κλασικό και ορθόδοξο ποδοσφαιρικό αυτός ο χρόνος να διεκδικείται μέσα από έναν θεμιτό και δημιουργικό ανταγωνισμό. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Σφιντέρσκι παρόντος του Ακπομ. Σωστά. Τον χρησιμοποίησε όμως και μαζί με τον Ακπομ όταν τον χρειάστηκε σε άλλη θέση. Ποιος ο λόγος λοιπόν να μην υπάρχει στο ρόστερ ο Κουλούρης και ανάμεσα στους τρεις να έχει το κέρδος ο ΠΑΟΚ να παίζει πάντα ο καλύτερος; Νέα παιδιά, ταλαντούχα, χαρισματικά με το Ελληνόπουλο, γένημμα και θρέμμα του ΠΑΟΚ να έχει στο ενεργητικό του και τον πολύ νωπό άθλο με τον οποίο άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική ΕλλΆδα. Προχθές ο ΠΑΟΚ πήρε ένα δεξί μπακ (καλό παίκτη) για μπακ-απ του Μάτος. Στη διάρκεια της μεταγραφής του συζητήθηκε και συμφωνήθηκε μήπως και πόσα παιχνίδια θα παίξει και θα αντικαταστήσει τον Μάτος; Αν είναι δυνατόν.

 

Ο παίκτης αποκτήθηκε γιατί είναι καλός και μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλο ρόλο. Δεν ξέρω αν σκέφτομαι σωστά ή αν χάνω κάποιο επεισόδιο, που δεν το εύχομαι αλλά ούτε και θέλω να το πιστεύω πως θα συμβεί σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση (όπως στις περιπτώσεις Ροντρίγκεζ και Τσίμιροτ). Δεν μπορώ όμως με τίποτα να εξηγήσω ότι ο Κουλούρης περισσεύει και από εκεί που όλοι θεωρούσαν εκτός πάσης αμφισβήτησης την άμεση επιστροφή του και την συστράτευσή του στη νέα μεγάλη φετινή ποροπσάθεια, να έχει στο στήθος του την ταμπέλα «πωλείται». Και πως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και μάλιστα ΠΑΟΚτσής σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία να μην υπολογίζεται. Συγχωρείστε με αν σφάλλω.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/6)

 

X