ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιατί δεν έπαιξε ο Κάρολ Σφιντέρσκι

Γιατί δεν έπαιξε ο Κάρολ Σφιντέρσκι

Η μη χρησιμοποίηση του Πολωνού επιθετικού στο Euro U21 που διεξήχθη στην Ιταλία αποτελεί θέμα συζήτησης

Αποτέλεσε θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες η μη χρησιμοποίηση του Κάρολ Σφιντέρσκι, του Πολωνού επιθετικού του Δικεφάλου, ως βασικού, στις αναμετρήσεις της εθνικής Πολωνίας U21 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Επαιξε για την ακρίβεια μόνο στο προχθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Γιατί όμως δεν έπαιξε ο Σφιντέρσκι και προτιμήθηκε ο Κοβνάτσκι, από τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον Μιχνίεβιτς; Σύμφωνα με όσα έλεγαν στη “Μ” χθες εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας, ο Μιχνίεβιτς γνωρίζει καλύτερα τον Κοβνάτσκι (που έκανε μία καλή σεζόν στην Φορτούνα Ντίσελντορφ) και για αυτόν τον λόγο τον είχε βασικό και αναντικατάστατο.

 

Για τον Σφιντέρσκι, σχημάτισε θετική άποψη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής, όμως προτίμησε να τον έχει στον πάγκο γιατί δεν τον γνώριζε πολύ καλά, από την προηγούμενη θητεία του. Είναι και αυτή μία σημαντική παράμετρος που δείχνει την τάση που επικράτησε, για την παρουσία του ενός και τον περιορισμό του παίκτη του Δικεφάλου.

 


Δεν πτοείται και θέλει την ευκαιρία

 

 

Ο Σφιντέρσκι περίμενε αυτή την ευκαιρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έλεγε πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί ως βασικός με επιτυχία. Παρά τον περιορισμό του, ο Πολωνός άσος του ΠΑΟΚ τονίζει πως δεν πτοείται και θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα πάρει από τον Δικέφαλο, αρχικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Αλλωστε αναγνωρίζει πως από τις εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, κέρδισε πόντους και στην εθνική ομάδα. Σε αυτή όμως, έπεσε στην “συγκυρία” να προτιμά ο ομοσπονδιακός προπονητής του, έναν παίκτη (Κοβνάτσκι) που γνώριζε καλύτερα από το παρελθόν.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/6)

X