ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Γιατί αργούμε τόσο πολύ με… απεριόριστο μπάτζετ;»

«Γιατί αργούμε τόσο πολύ με… απεριόριστο μπάτζετ;»

Λογική η ανησυχία των φίλων του ΠΑΟΚ, λογικός και ο προβληματισμός τους για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων

Στις 24 του μήνα παίζει ο ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία. Δηλαδή σε 18 μέρες. Προφανώς, θα την αντιμετωπίσει με την περσινή ομάδα, ίσως και με έναν στους 11 να είναι από τους παίκτες που φέτος προστέθηκαν στο ρόστερ ή επανήλθαν από δανεισμό. Από Χατσερίντι, Ζαμπά, Ουάρντα, Ενρίκε, Μυστακίδη, Χαρίση και Κίτσιου, βλέπω να μην παίζει κανένας, ή μόνο ένας, που μπορεί να είναι ο Ενρίκε.

 

Με μισή προετοιμασία, θα είναι δύσκολο για τον Ουάρντα. Δύσκολο θα είναι και για Χατσερίντι, Ζαμπά, που έμειναν πίσω από τους τραυματισμούς τους. Ο Χαρίσης δύσκολα επίσης θα πάρει θέση από έναν από τους χαφ που έπαιζαν πέρσι. Ο Κίτσιου αποκλείεται να παίξει αντί του Μάτος. Ο Μυστακίδης αποκλείεται να παίξει αντί του Πρίγιοβιτς, έστω κι αν ο Πρίγιοβιτς θα κάνει κι αυτός μισή προετοιμασία. Οπότε μένουν κάποιες πιθανότητες μόνο για τον Ενρίκε.

 

Αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει γίνει φέτος το λάθος να καθυστερήσουν οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Είναι ένα γεγονός που πρώτα στενοχωρεί τον Λουτσέσκου, που βλέπει να μην αποκτώνται οι παίκτες που ζήτησε για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες. Στενοχωρεί, προβληματίζει και ανησυχεί και τον κόσμο. Ακουσα φίλαθλο του ΠΑΟΚ να λέει «ποιο… απεριόριστο μπάτζετ; Μας κοροιδεύουν;»

 

Λογικό είναι. Όταν ο Ιβάν Σαββίδης, στο γλέντι για την κατάκτηση του Κυπέλλου, μιλάει για «απεριόριστο μπάτζετ» ώστε να ενισχυθεί η ομάδα όπως, εν λευκώ, θα θελήσει ο προπονητής, με το δίκιο του αναρωτιέται ο καθένας τώρα γιατί αυτό το «απεριόριστο μπάτζετ» δεν στάθηκε ικανό μέχρι σήμερα να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις. Οπότε, αρχίζει και να αμφισβητεί αν πράγματι υπάρχει «απεριόριστο μπάτζετ».

 

Όχι, προσωπικά δεν θέλω να αμφισβητήσω τις διαθέσεις του Ιβάν Σαββίδη, ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουμε κουμάντο στην τσέπη του. Λέω, όμως, πως όσα χρήματα κι αν αποφάσισε να διαθέσει φέτος για τις μεταγραφές, θα έπρεπε ήδη να έχουν διατεθεί ώστε να έχει ο Λουτσέσκου στη διάθεσή του συμπληρωμένο το νέο ρόστερ. Δεν μιλάμε για το αν είναι λίγα ή πολλά τα χρήματα που θα ξοδέψει ο Ιβάν. Λέμε πως όσα και να θέλει να ξοδέψει, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν πιάσει τόπο και να μην εξακολουθεί ο ΠΑΟΚ να ψάχνει παίκτες δεξιά κι αριστερά.

 

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όταν κόπασαν οι πανηγυρισμοί: Δεν πρέπει να χάσει ο ΠΑΟΚ το αβαντάζ της ομοιογένειας που έχει, απέναντι στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Αυτοί ψάχνονται με νέους προπονητές, ψάχνονται για πολλούς νέους παίκτες, προσπαθούν να στήσουν ομάδα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή, έχει ήδη δουλεμένη ομάδα, χρειάζεται τρεις – τέσσερις παίκτες μόνο, αλλά πρέπει να τους αποκτήσει έγκαιρα για να μην πληρώσει πάλι τις συνέπειες της καθυστέρησης, όπως όλα τα προηγούμενα πέντε καλοκαίρια. Δυστυχώς, εμείς τα είπαμε και εμείς τα ακούσαμε.

 

 

Δεν αποκλείεται η ομάδα να προχωρήσει και να πετύχει σε όλους τους στόχους της, ακόμη και κανέναν άλλο παίκτη να μην αποκτήσει. Αλλά όταν λες εσύ ο ίδιος «θέλω τρεις – τέσσερις παίκτες», πρέπει και να τους αποκτάς εγκαίρως για να προλάβουν να «μπολιαστούν» στην ομάδα. Απλά είναι τα πράγματα.

 

Αλλωστε, όπως επίσης είπαμε πολλές φορές, μια χαρά  είναι ο ΠΑΟΚ, ακόμη και έτσι, για να προχωρήσει στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το να αποκλείσει όμως τρεις αξιόλογες ευρωπαικές ομάδες και να μπει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολύ πιο δύσκολος στόχος. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει η ομάδα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και να είναι πανέτοιμη όταν θα αρχίσει ο χορός των επίσημων υποχρεώσεών της στα προκριματικά.

X