ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιάννης Γούναρης: Ο ΠΑΟΚ δεύτερος και Κυπελλούχος, χωρίς ούτε ένα ευρώ

Γιάννης Γούναρης: Ο ΠΑΟΚ δεύτερος και Κυπελλούχος, χωρίς ούτε ένα ευρώ

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Η δήλωση που θα διαβάσετε ανήκει στον βετεράνο άσο του ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούναρη, βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας της “χρυσής εποχής” της δεκαετίας του '70 και επαγγελματία προπονητή, με πτυχίο UEFA PRO.

 

Την καταθέτει στη Metrosport με αφορμή την παρατεταμένη αγωνιστική κρίση του ΠΑΟΚ, την οποία, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, αποδίδει κυρίως στο γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας έχουν “ξεμείνει” από πάθος, ενέργεια και ηθικό.

 

“Δηλώνω χωρίς περιστροφές, λέει ο Γούναρης, ότι αν θελήσει να μου εμπιστευθεί ο Ιβάν Σαββίδης την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όποτε εκείνος κρίνει, θα βγάλουμε τον ΠΑΟΚ δεύτερο, θα πάρουμε το Κύπελλο και δεν θέλω ούτε ένα ευρώ. Εάν η Τούμπα ξαναγεμίσει και αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ χαρεί τις δύο αυτές επιτυχίες, εγώ πληρώθηκα. Αυτή θα είναι η αμοιβή μου. Θα είναι σα να παίρνω ένα εκατομμύριο...”

 

Δημοσιεύουμε τη δήλωση από δημοσιογραφικό καθήκον. Αλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε τη δημοσίευσή της. Στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, είναι ηλίου φαεινότερον ότι χρειάζονται λύσεις. Μία από αυτές, ίσως είναι η επιλογή του Γιάννη Γούναρη για την τεχνική ηγεσία, εάν και εφ' όσον τεθεί θέμα προπονητή. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιβάν Σαββίδης είναι εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις. 

 

Ευκαιρία να διορθώσει

ένα από τα πολλά λάθη

 

Θέλει, λέει, να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ο Φακούντο Περέιρα. Γιατί όχι; Δεν έχει η ομάδα πολλούς καλύτερους παίκτες από τον Αργεντίνο και, εδώ που τα λέμε, κανείς δεν κατάλαβε γιατί από την πρώτη μέρα τον έβαλε στο μάτι ο Τούντορ. Ούτε το γεγονός ότι καθυστέρησε στην πρώτη συγκέντρωση χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος, ούτε και το γεγονός ότι σε κάποια προπόνηση δεν φορούσε καλαμίδες (όπως και ο Λούκας) δικαιολογούν τον διωγμό του από τον ΠΑΟΚ.

 

Τότε ο Τούντορ, βασιζόμενος στη μαεστρία του Αρνεσεν, ήταν σίγουρος ότι θα αποκτηθούν πιο ποιοτικοί παίκτες. Τώρα που έχει καταλάβει πολύ καλά ότι σχεδόν όλες οι μεταγραφές που έγιναν ήταν “πατάτες” δεν έχει λόγο να διαφωνήσει με την προοπτική της επανόδου του Περέιρα. Στο κάτω – κάτω του δίδεται η ευκαιρία να διορθώσει ένα από τα πολλά λάθη που έκανε με την άγαρμπη διαχείριση πολλών από τους παίκτες του.

 

X