ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιαννάκης: «Ζήσαμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου»

Γιαννάκης: «Ζήσαμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου»

Ο team manager της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Άρη φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο team manager της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Άρη. Ο Γιάννης Γιαννάκης μίλησε για την διάκριση της ομάδας να φτάσει στον τελικό, το πλάνο στα τμήματα υποδομών και τη σχέση του τμήματος με τον Ερασιτέχνη.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για την επιτυχία της ομάδας να φτάσει στον τελικό:

 

«Η ομάδα έζησε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της. Είμαστε η 2η ομάδα στην ιστορία του βόλεϊ από την Θεσσαλονίκη που το καταφέρνει. Μέχρι τώρα μόνο ο Φιλαθλητικός το έχει πετύχει, ο οποίος κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για τον σύλλογό μας.

 

Παρότι είχαμε πέσει το 2010, καταφέραμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, με αρκετές επιτυχίες στα αναπτυξιακά μας τμήματα καθώς έχουμε πάρει 7 τίτλους, εκ των οποίων 2 πρωταθλήματα Νεανίδων. Τώρα καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό και με την ομάδα Γυναικών τα προηγούμενα χρόνια οριακά δεν μπαίναμε στην 4αδα, τη μία χρονιά ήμασταν ισόβαθμοι με την 4η ομάδα αλλά υστερούσαμε στα σετ, ενώ την επόμενη ήμασταν 1 βαθμό μόλις κάτω από την 4η θέση».

 

 

Για το πλάνο που υπήρχε από τα τμήματα υποδομής μέχρι την ομάδα Γυναικών:

 

«Αυτή την στιγμή έχουμε κάνει το back to back στη κατηγορία των Νεανίδων. Πριν 2 εβδομάδες βγήκαμε πρωταθλητές. 7 από τις 12 κοπέλες του συλλόγου μας είναι από τις Νεανίδες. Είμαστε η μοναδική ομάδα που το κάνει αυτό στην Ελλάδα. Για να είναι πρωταθλήτριες Ελλάδας είναι και καλές παίκτριες.

 

Με αυτό το πλάνο ξεκινήσαμε από τις μικρές ηλικίες. Οι 3 από τις 12 παίκτριες έχουν ξεκινήσει το βόλεϊ στον Άρη, ενώ εκτός από τις ξένες όλες οι υπόλοιπες έχουν περάσει από τον Άρη σε μικρή ηλικία, από τα 14-15 τις έχουμε κάνει μεταγραφές. Έ

 

χουμε και 3 ξένες που πιστεύω πως έκαναν την διαφορά φέτος. Νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο τρίδυμο μεταγραφών. Έχουμε την Γκλιγκόροβιτς,  η οποία είναι καλύτερη αθλήτρια που αγωνίζεται στην χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια. Την  Χουντιμά, που ήταν η καλύτερη παίκτρια του Κυπριακού πρωταθλήματος και την πήραμε ενώ το κερασάκι στην τούρτα η Σιμόν, μία από τις κορυφαίες διαγώνιες της Ευρώπης, την οποία καταφέραμε να την αποκτήσουμε γιατί ήταν έγκυος πριν από ενάμιση χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε ήταν δύσκολο να συμμετέχει κατευθείαν σε ομάδα επιπέδου Champions League και έτσι καταφέραμε να την αποκτήσουμε».

 

 

Για τα προβλήματα του ερασιτέχνη Άρη και αν επηρεάζουν την ομάδα του γυναικείου βόλεϊ:

 

«Το τμήμα είναι υπό την σκέπη του ερασιτέχνη αλλά η διαχείριση γίνεται από τον  Γιάννη Ρετζεπέρη που έχει υιοθετήσει το τμήμα τα τελευταία χρόνια. Ανέλαβε το τμήμα από την Α2 Γυναικών όπου ο Άρης κινδύνευε με υποβιβασμό στο τοπικό καθώς βρισκόταν στην 3η θέση από το τέλος.

 

Ανεβήκαμε όχι την αμέσως επόμενη χρονιά αλλά την 2η σαν πρώτοι στην Α1 και βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μια συνεργασία με τον ερασιτέχνη αλλά σε οικονομικά δεν έχουμε κάποια σχέση. Νομίζω πως αυτό το μοντέλο λειτουργεί καλύτερα, καθώς αυτός που έχει αναλάβει το τμήμα, ασχολείται αποκλειστικά με αυτό και δεν τρέχει για όλα τα υπόλοιπα τμήματα».

 

X