ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γιακουμίδης: «Είμαστε σε... αγρανάπαυση» (aud)

Γιακουμίδης: «Είμαστε σε... αγρανάπαυση» (aud)

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα μίλησε στο Metropolis 95,5 για τις εξελίξεις στη Football League, αλλά και το μέλλον των κοκκινόμαυρων

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πλάνο αναδιάρθρωσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, Γιώργος Γιακουμίδης.

 

Για τις προτεινόμενες αλλαγές τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τουλάχιστον ο Υπουργός θέλει να αλλάξει το status quo του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι μια καλή προσπάθεια από τη στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε τέλμα. Έχουν γίνει μελέτες από την Deloitte με εισήγηση για 12 ομάδες και ίσως είναι επηρεασμένος και από εκείνη τη μελέτη. Πριν πάρεις μια απόφαση πρέπει να αναλύσεις όλες τις συνέπειες που θα έχει. Κάθε αλλαγή πρέπει να ισχύσει τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Καλό θα ήταν το θέμα να ετίθετο πιο νωρίς. Το λέω επίτηδες, διότι επ’ ουδενί δε θα ήθελα να καταστρατηγήσουμε την τήρηση στων κανόνων. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που θα δοηγήσει στην πρόοδο της Φούτμπολ Λιγκ. Δεν είναι μόνο οικονομικά τα προβλήματα, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διαιτησίας των γηπέδων, των εσόδων, είναι γεμάτη προβλήματα η κατηγορία. Ανεξέλεγκτα δεν μπορούν να δίνονται χρήματα, πρέπει να μπουν όροι με βάση τους οποίους θα δίνονται. Όπως σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ γίνεται ο έλεγχος και ο προγραμματισμός και τμηματικά δίνονται τα χρήματα, έτσι πρέπει να γίνει κι εδώ».

 

Για τη Super League και τη Football League:

«Εχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και δύο Λίγκες. Θα έπρεπε να υπάρχει μία Λίγκα. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο Λίγκες. Θέλει πολύμηνη μελέτη για να κατασταλάξουμε πώς θα διοργανώσουμε τα πρωταθλήματα. Να μη γίνει πυροτέχνημα».

 

Τέλος, για τον Απόλλωνα Πόντου σημείωσε:

«Λόγω της καταστάσεως είμαστε σε αγρανάπαυση. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

 

Aκούστε όλη τη συνέντευξη

 

X