ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Για να συσπειρώσεις        απαιτείται να εμπνεύσεις

Για να συσπειρώσεις        απαιτείται να εμπνεύσεις

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του Ηρακλή για να πετύχουν την συσπείρωση του κόσμου

 

Συνεχίζουν οι άνθρωποι του Ηρακλή τις φιλότιμες προσπάθειες τους, ώστε να πετύχουν την ενεργοποίηση των ισχυρών οικονομικά φίλων της ομάδας και τη συσπείρωση της πλειονότητας των οπαδών του. Μετά από το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, το νέο στοίχημα που έχει προτεραιότητα είναι η συμπλήρωση μέχρι 25 Αυγούστου του ποσού των 320.000 ευρώ που απαιτείται για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, παρά την αισιοδοξία που εξέφρασε ο βουλευτής και φίλος των «κυανολεύκων» Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Metropolis 95,5.

 

H οικογένεια του Ηρακλή, αν ενεργοποιηθεί έχει τη δυναμική να καλύψει το ποσό, αλλά με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής το ταμείο είναι zero και αναζητούνται εκτός από τα χρήματα του Μ.Κ. και 50 χιλ. ευρώ για τα τρέχοντα, είναι λογικό να υπάρχει αγωνία.

 

Η εικόνα της προχθεσινής συγκέντρωσης σε επίπεδο αριθμητικής παρουσίας των Ηρακλειδέων δεν εξέπεμπε μεγάλη αισιοδοξία. Το αντίθετο. Εδινε την αίσθηση θα πρέπει να ξεκινήσει από άλλη αφετηρία η προσπάθεια ενεργοποίησης και συσπείρωσης των φίλων του Ηρακλή. Η αλήθεια πάντως είναι ότι μετά τις τόσες περιπέτειες που πέρασε η ποδοσφαιρική ομάδα τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει κουραστεί να βάζει πλάτη για εξωαγωνιστικά θέματα. Θέλει να δημιουργηθούν συνθήκες οικονομικής υγείας και να ασχολούνται μόνο με την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά έχει δρόμο μέχρι να γίνει πράξη. Τι χρειάζεται; Οι άνθρωποι οι οποίοι διοικούν τον Ηρακλή έχουν δύο επιλογές: Η πρώτη να πείσουν με πόρτα-πόρτα επαφές τους ισχυρούς οικονομικά παράγοντες του συλλόγου, ότι αξίζει να βοηθήσουν τη νέα ΠΑΕ, όχι απλώς για συναισθηματικούς λόγους.

 

Η δεύτερη επιλογή είναι να αναζητηθεί ένας χρηματοδότης, ο οποίος όμως θα περάσει από αυστηρό έλεγχο. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως δεν αρκούν μία-δύο συγκεντρώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. Χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος φάκελος με το πρόγραμμα ανάπτυξης της νέας ΠΑΕ, με αριθμούς που θα απεικονίζουν τα προβλεπόμενα έσοδα, τα έξοδα και τους στόχους. Κυρίως όμως θα πρέπει να πειστούν οι υποψήφιοι χρηματοδότες ότι το project της νέας ΠΑΕ Ηρακλής θα είναι τεχνοκρατικά δομημένο και θα δίνει όραμα.       

 

FOCUS

Ο ΣΒΒΕ ορθώς έβαλε θέμα για τα εμπορικά σήματα με το όνομα Μακεδονία. Με τον τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα όμως τι γίνεται; Γιατί μπαίνει ένα ερώτημα: μετά τη συμφωνία των Πρεσπών θα αλλάξει όνομα ή θα αποκαλείται Κώστας Νότιος Μακεδόνας;

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (20/6/2018)

 

X