ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Γερό μπάσιμο ΠΑΟΚ για Μπεργκ

Γερό μπάσιμο ΠΑΟΚ για Μπεργκ

Ο Σουηδός είναι ο υπ' αριθμόν 1 υποψήφιος αντικαταστάτης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ

 

Η επικείμενη αποχώρηση Πρίγιοβιτς, έφερε ακόμη πιο έντονη δραστηριότητα για την εξεύρεση του αντικαταστάτη του. Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχουν μία λίστα περίπου δέκα ατόμων, στην οποία κυρίαρχη θέση έχει το όνομα του Μάρκους Μπεργκ.

 

Ο Σουηδός έχει όλο το πακέτο (ποιότητα, ηλικία, εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα, ηγετικό χαρακτήρα) για να χαρακτηριστεί πειστική απάντηση στην ξαφνική φυγή του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

 

Γι’ αυτό και με εντολή Σαββίδη, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κινήσεις για να βρεθούν λύσεις στα τρία βασικά ζητούμενα:

 

-Το πρώτο είναι η συμφωνία με τον παίκτη και αυτή μπορεί να επιτευχθεί με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ, ευρώ ετησίως, για μία συνεργασία σε ορίζοντα δυόμισι ετών. Το ποσό θεωρείται βατό για την περίπτωση του Σουηδού.

 

-Η δεύτερη παράμετρος αφορά στην εξεύρεση λύσης για να μείνει ελεύθερος από την Αλ Αΐν. Ο 33χρονος φορ μπορεί να αναλάβει καθοριστικό ρόλο για να επέλθει η συμφωνία για λύση συνεργασίας που από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ κοστολογείται σε ένα ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αλλωστε, το καλοκαίρι το συμβόλαιο του Μπεργκ με τους Αραβες ολοκληρώνεται.

 

-Το τρίτο και αυτό που απαιτεί μεγαλύτερο «ψάξιμο» είναι η ρήτρα που είχε βάλει ο Παναθηναϊκός ότι σε περίπτωση επιστροφής σε άλλη ελληνική ομάδα μέχρι 31/1/2019, οι «πράσινοι» θα πρέπει να πάρουν 5 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση των νομικών της ΠΑΕ αναφέρει ότι δεν έχει ισχυρή βάση πλέον αυτός ο όρος και μία πληροφορία αναφέρει ότι με ένα συνολικό κόστος 1,5 εκατ. ευρώ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει λύσει με Άραβες και Παναθηναϊκό.

 

Σημαντικό ατού στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι, η πολύ καλή σχέση που έχει η οικογένεια Μπεργκ με την Ελλάδα (έχει αποκτήσει και σπίτι στην Αθήνα).

X