ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η γελοία ΚΕΔ των επιτρόπων σε νέες γελοίες περιπέτειες

Η γελοία ΚΕΔ των επιτρόπων σε νέες γελοίες περιπέτειες

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί και σχολιάζει τους τελευταίους ορισμούς της ΚΕΔ στο Πρωτάθλημα της Super League

Αν προσπαθούσε ο Περέιρα να πάρει επίτηδες τόσο γελοίες αποφάσεις στους ορισμούς διαιτητών δεν θα τα κατάφερνε. Φαίνεται, όμως, ότι έχει… σπουδαίους συμβουλάτορες. Τους υπόλοιπους «επιτρόπους» στην ΚΕΔ και τα εν Ελλάδι άφωνα τσιράκια τους.

 

Χθες έγινε άλλο περίεργο. Ορισαν τον διεθνή Παπαπέτρου στο ΑΕΚ-Λαμία και τους Τζήλο, Σκουλά, που από του χρόνου θα γίνουν διεθνείς, στο Ξάνθη-Ολυμπιακός και το ΟΦΗ-Παναθηναικός, ενώ στο ΠΑΟΚ-Λάρισα στέλνουν έναν άπειρο διαιτητή, τον Κοτσάνη, ο οποίος έχει διευθύνει μέχρι τώρα μόνο τρεις αγώνες στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, για να… επιβραβεύσουν τον ανεκδιήγητο Ευαγγέλου για τη «ζήτω ο Ολυμπιακός» διαιτησία του στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός, τον στέλνουν κι αυτόν στην Τούμπα για να κάνει το τέταρτο.

 

Φυσικά, οι «σοφοί» της ΚΕΔ δεν παρέλειψαν να τιμήσουν ένα άλλο σπουδαίο παλικάρι της ελληνικής διαιτησίας, τον Κομίνη, ορίζοντάς τον στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και εννοείται, βέβαια, ότι ούτε και στο Ατρόμητος-Αρης, που είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, δεν ορίστηκε κάποιος διεθνής ή εν δυνάμει διεθνής διαιτητής, αλλά ο επίσης άπειρος Κουτσιαύτης, που διανύει τον δεύτερο χρόνο του στο Πρωτάθλημα και έχει τεθεί στο «ψυγείο» προσωρινά ουκ ολίγες φορές.

 

Αυτό που συμβαίνει είναι σκέτη τρέλα. Αλλά το πιο εξοργιστικό είναι ο… «ωχαδελφισμός» των ομάδων. Τσιμουδιά ο ΠΑΟΚ, τσιμουδιά ο Αρης, τσιμουδιά ο Ατρόμητος. Ούτε ο ΠΑΟΚ ξεσηκώνεται γιατί αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους τρεις της Αθήνας, ούτε ο Αρης με τον Ατρόμητο, που έχουν να παίξουν ένα ματς πολύ πιο σπουδαίο, πολύ πιο κρίσιμο και πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ όλες τις απόψεις από τα ΟΦΗ-Παναθηναικός, ΑΕΚ-Λαμία, ίσως και από το Ξάνθη-Ολυμπιακός.

 

Είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να φωνάζουν κατόπιν εορτής, αν τυχόν γίνει η ζημιά από τους ανίκανους, όπως γίνεται στους περισσότερους αγώνες του Πρωταθλήματος. Τότε, όμως, δεν θα έχει κανένα νόημα η διαμαρτυρία τους και δεν θα έχει και κανένα όφελος. Αν δεν καταλάβουν ότι πρέπει να ορθώσου ανάστημα για να απαιτήσουν μια για πάντα ισονομία και ίση μεταχείριση δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε καν στις ίδιες τις ομάδες τους.

 

Το μόνο που περιμένω πλέον από την ΚΕΔ του Περέιρα είναι να στείλει σε αγώνα του ΠΑΟΚ τον Κομίνη. Αλήθεια, γιατί δεν τον ορίζει σε κανέναν αγώνα του ΠΑΟΚ; Μέχρι και στο ΑΕΚ-Λαμία τον όρισε φέτος, χωρίς ντροπή. Σε αγώνα του ΠΑΟΚ γιατί δεν τον βάζει, αφού τον έκρινε ικανό μετά τα περσινά και τον διατήρησε στον πίνακα; Γιατί μπορεί ο Κομίνης να σφυρίζει σε όλα τα ματς όλων των ομάδων και να είναι ο… πρώτος φέτος σε διαιτησίες και μόνο σε αγώνα του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να οριστεί;  

 

Το γεγονός ότι η ΚΕΔ δεν τον χρησιμοποιεί σε αγώνα του ΠΑΟΚ δείχνει με πόση υποκρισία και δολιότητα γίνονται οι ορισμοί. Κι αν τυχόν μας πουν ότι ο ίδιος ο Κομίνης έχει δηλώσει εξαίρεση από τους αγώνες του ΠΑΟΚ, τότε θα έχουμε ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα για τις ενοχές του δράστη της μεγαλύτερης και πιο αισχρής ποδοσφαιρικής κλοπής στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος…

X