ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Φτάνει να ξεκινήσει από κει που σταμάτησε ο ΠΑΟΚ…

Φτάνει να ξεκινήσει από κει που σταμάτησε ο ΠΑΟΚ…

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία και για την ευκαιρία του Δικεφάλου για πρόκριση στην επόμενη φάση

Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος, η σημασία των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία, είναι τεράστια.

 

Πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι το μεγάλο, το άπιαστο μέχρι τώρα, όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο δύσκολο κι αν είναι, όσο σοβαρά κι αν είναι τα εμπόδια που πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ, η ελπίδα παραμένει, ο πόθος είναι δεδομένος, άρα αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται κι ότι η ομάδα θα δώσει τα πάντα για να πετύχει αυτό τον στόχο. Αρα, αν θέλει να φτάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει, αρχικά, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας.

 

Η ελβετική ομάδα, όπως λένε όσοι παρακολουθούν την πορεία της τα τελευταία χρόνια, δεν είναι η πολύ ισχυρή ομάδα, εκείνη που είχε τις προϋποθέσεις για μια σταθερή παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας σε επίπεδο συλλόγων διοργάνωσης στην Ευρώπη. Ολοι λένε πως η Βασιλεία αποδυναμώθηκε, ότι δεν διαθέτει την δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια και πως είναι ένας αντίπαλος που τον… έχει ο ΠΑΟΚ. Βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση, κι αυτή την φορά ίσως ακόμη περισσότερο, το ζήτημα πριν από το ποιος είναι ο αντίπαλός του, είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ.

 

Αυτό, λοιπόν, είναι το πιο σημαντικό θέμα, ειδικά από την στιγμή που στον ΠΑΟΚ, για τους δικούς τους λόγους, επέλεξαν αυτή την σειρά των αγώνων να την διαχειριστούν χωρίς να προχωρήσουν σε μεταγραφικές κινήσεις που θα ενίσχυαν το ρόστερ της ομάδας τους. Από τα δύο παιχνίδια με την Βασιλεία, θα φανεί αν έκαναν καλά ή όχι. Από τα δύο αυτά ματς θα φανεί αν δικαίως ο Λουτσέσκου ποντάρει στην έτοιμη από την προηγούμενη σεζόν ομάδα, την καλά δεμένη, με συνοχή, με ομοιογένεια, με αυτοματισμούς, ή αν ρίσκαρε που δεν πίεσε περισσότερο για να έχει ήδη κάποιους νέους παίκτες μαζί του.

 

Για να επιστρέψω, όμως, στο τι λένε αυτοί που ξέρουνε καλά την Βασιλεία, η άποψή τους είναι ότι αποτελεί ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ η τωρινή της κατάσταση και πως από την ελληνική ομάδα εξαρτάται, εν πολλοίς, η υπόθεση πρόκριση, φτάνει να ξεκινήσει απόψε από κει που σταμάτησε με το τέλος της προηγούμενης σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/7)

X