ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

France Football: ΠΑΟΚ, η εκδίκηση του Βορρά

France Football: ΠΑΟΚ, η εκδίκηση του Βορρά

Αφιέρωμα του μεγάλου γαλλικού περιοδικού στην κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια

 

Το France Football που έχει εκατομμύρια αναγνώστες, αφιέρωσε δύο σελίδες του στις μεγάλες στιγμές που ακολούθησαν της τυπικής στέψης του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής.

 

Μέσα από την προσωπικότητά του, το ταλέντο του και την αφοσίωσή του, ήταν ο αληθινός οδηγός του ΠΑΟΚ στην τρίτη του στέψη…» με τους Γάλλους να κάνουν ειδική μνεία στη στιγμή που σείστηκε το γήπεδο με την αλλαγή του Βιειρίνια. Του παίκτη – συμβόλου της ομάδας όπως αναφέρουν.

 

Για τον προπονητή του Δικεφάλου μάλιστα σημειώνουν ότι έχει την ιστορική ευκαιρία να γράψει ιστορία με την ομάδα, κατακτώντας το πρώτο της νταμπλ.

 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται φυσικά και στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο χαρακτηρίζουν ήρωα της Βόρειας Ελλάδας: «Ο Ιβάν Σαββίδη ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2012, αποπληρώνοντας αμέσως τα χρέη του συλλόγου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ άλλαξε τη μοίρα αυτού του συλλόγου. Ο Ιβάν Σαββίδης γράφει το δικό του μύθο στους οπαδούς. «Οι Αθηναίοι είναι ενωμένοι και μας κάνουν πιο ισχυρούς»,, είπε μετά την τελετή απονομής του τροπαίου του πρωταθλητή. Στη βόρεια Ελλάδα, είναι ο ήρωας που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην περιοχή. Παρουσιάζοντας σε πολλούς τομείς δραστηριότητα, ο ομογενής επιχειρηματίας δημιούργησε θέσεις εργασίας σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα.

 

Πάνω απ ‘όλα, ο δισεκατομμυριούχος έδωσε υπερηφάνεια στον ασπρόμαυρο λαό. Στους πρόποδες του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζονται οι εορτασμοί του τίτλου, ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, μας είπε: «Για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον, θα υπάρχει η«Ιβανοκρατία». Ο νεαρός βλέπει το διώροφο λεωφορείο που περνάει μέσα από το πλήθος: «Κανείς δεν μας γουστάρει αλλά δεν έχει σημασία, ο Ιβάν έφτασε».

 

Στην κορυφή του λεωφορείου που μεταφέρει τους πρωταθλητές βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, όπως ένας μεσσίας που καθοδηγεί τους ανθρώπους του, ο Σαββίδης χαιρετά το πλήθος. Για τον ΠΑΟΚ, το μέλλον γράφεται τώρα…».

X