ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο φορτσάτος κ. Θεοδωρίδης και οι πιθανότητες λάθους

Ο φορτσάτος κ. Θεοδωρίδης και οι πιθανότητες λάθους

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει την εμπλοκή του Ηλία Θεοδωρίδη με τα διοικητικά του Ηρακλή

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης είναι το νέο διοικητικό πρόσωπο που μπήκε στην ΠΑΕ Ηρακλής μετά βαΐων και κλάδων. Τόσο η περσινή του οικονομική και ηθική συμπαράσταση του στην προσπάθεια του Ηρακλή να προβιβαστεί στη Football League, όσο και τα αντανακλαστικά που έδειξε φέτος σε κομβικά θέματα της ΠΑΕ εκτιμήθηκαν από τον Τομ Παπαδόπουλο ο οποίος του άνοιξε την πόρτα της ομάδας.

 

Το διοικητικό παρελθόν του κ. Θεοδωρίδη δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Οπότε δεν τον λέει κάποιος πολύπειρο ποδοσφαιρικό παράγοντα. Γνωρίζει πάντως πολύ καλύτερα από τον Τομ Παπαδόπουλο την ανθρωπογεωγραφία της κατηγορίας, ενώ έχει και οικονομικό υπόβαθρο. Αυτoί είναι δύο καλοί λόγοι για την παρουσία του στη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης μπήκε στους «κυανόλευκους» με τον όρο να είναι το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Απαίτηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να «στραβώσει» ο Παύλος Μυροφορίδης ο οποίος είχε μάθει να δουλεύει σε άλλα μοντέλα.

 

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης λοιπόν είναι ο άνθρωπος ο οποίος «τρέχει» το ποδοσφαιρικό τμήμα. Απόντος μάλιστα του Τομ Παπαδόπουλου που δεν μπορεί να έχει συνεχή φυσική παρουσία στην Ελλάδα, κάνει εμφατικές κινήσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ουσία λειτουργεί ως το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ. Στο πλαίσιο αυτό εδώ και λίγες ημέρες άρχισε να έχει συναντήσεις, συνήθως ανά τετράδες, με τους ποδοσφαιριστές. Αντικείμενο των συναντήσεων οι εκ νέου διαπραγμάτευση των συμβολαίων, αφήνοντας μάλιστα σε κάποιους και την αίσθηση ότι θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου σε έναν μήνα.

 

Η αξιολόγηση του ρόστερ του Ηρακλή σαφώς και είναι υπόθεση της διοίκησης και του προπονητή. Πέρα όμως απ’ αυτό αναδύονται δύο σοβαρά θέματα. Το ένα είναι το ηθικό μέρος των κινήσεων του κ. Θεοδωρίδη, το οποίο δεν έχει απ’ όλους τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης. Το άλλο όμως είναι ουσιαστικό. Ο Ηρακλής μέχρι να προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ θα υποχρεωθεί να παίξει 3 ή 4 αγώνες από τους οποίους θα χρειαστεί να έχει την απόλυτη βαθμολογική συγκομιδή.

 

Οι συζητήσεις που κάνει ο κ. Θεοδωρίδης με τους ποδοσφαιριστές δεν έχουν όλες βελούδινη κατάληξη. Και οι εντάσεις σ’ αυτή την χρονική περίοδο μόνο χρήσιμες δεν είναι για την ομάδα η οποία χρειάζεται ηρεμία στα αποδυτήρια.     

 

FOCUS

Θα έχει αξία στο τέλος του Πρωταθλήματος της Super League να γίνει μία σούμα για τις φάσεις που αδικήθηκαν οι ομάδες της κορυφής. Εκεί θα φανεί αν πλέον υπάρχει μία ή περισσότερες «παράγκες» που κρίνουν την εξέλιξη των  αγώνων. Γιατί η ικανότητα ενός διαιτητή αξιολογείται και υποκειμενικά.

X